به گزارش گفتمان زاگرس: علیرضا محمدی اظهار کرد: منشأ بیش از ۹۵ درصد ذرات گرد و غبار در ایلام، از بیابانها و کانونهای ریزگرد کشورهای منطقه، به ویژه عراق، اردن و سوریه است که در طول سال وارد این استان میشود.
وی با بیان اینکه در استان ایلام، هشت ایستگاه سنجش غبار وجود دارد که بهصورت لحظهای و آنلاین ذرات معلق در هوا را پایش میکنند: گفت: همچنین در شهرستان چوار، بهدلیل وجود صنایعی مانند پتروشیمی و پالایشگاه، ایستگاه سنجش آلایندگی لحظهای مستقر است.
محمدی در این خصوص توضیح داد: این طرح برای ۱۹ جایگاه عرضه سوخت خودرو در استان اجرا میشود که تاکنون برای ۹ جایگاه انجام شده و تا پایان سال برای هشت پمپ بنزین دیگر نیز اجرا خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام بیان کرد: اجرای طرح کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین) با هدف کاهش از دست رفتن بخار بنزین در مراحل مختلف سوختگیری در جایگاههای عرضه سوخت خودرو در دستور کار است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس قوانین، از جمله برنامه هفتم توسعه و قانون هوای پاک، تمامی پروژههای بزرگ باید دارای پیوستهای ارزیابی اثرات زیستمحیطی باشند.
محمدی تاکید کرد: مشاورههای تخصصی زیستمحیطی به مجریان طرحها باعث پیشرفتهای صنعتی، زیرساختی و فنی استان با حفظ ملاحظات محیط زیست میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام یادآور شد: این ارزیابیها شامل بررسی مسائل فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی طرحها است که خروجی این پروژهها باید حفظ محیط زیست سالم انسانی و طبیعی باشد.
وی ادامه داد: هرچند فرهنگ حفاظت از محیط زیست در بین مردم و جوامع محلی بیشتر شده است، اما حفظ و حراست از انفال و بهرهمندی نسل کنونی و نسلهای آتی از خاک، آب و هوای سالم نیازمند همکاری و همراهی آحاد مردم و دستگاهها است.
به گفته محمدی، کارشناسان محیط زیست در راستای افزایش دانش و فرهنگ زیستمحیطی دانشآموزان، امسال اقدام به برگزاری ۲۰ کارگاه آموزشی برای دانشآموزان و چهار کارگاه برای مدیران مدارس کردهاند.
روز ۲۹ دیماه به عنوان روز هوای پاک نامگذاری شده است. این اقدام پس از دهه ۷۰ و بهدلیل افزایش آلودگی هوا ناشی از خودروها و گسترش صنایع صورت گرفت.
سازمان محیط زیست بهمنظور فرهنگسازی در این زمینه، هفتهای را به نام «هفته هوای پاک» تعیین کرده که از ۲۹ دی تا سوم بهمنماه ادامه دارد.
شعار امسال این هفته «عزم ملی برای هوای پاک» است.
ثبت دیدگاه