جاده دسترسی بیمارستان رازی ایلام همچنان در تاریکی و بلاتکلیفی
31 فروردین 1404 - 19:35
بازدید 35
0
بیمارستان رازی ایلام یکی از اصلی‌ترین مراکز درمانی و ارجاعی استان محسوب می‌شود، جاده دسترسی آن سال‌هاست که به معضلی جدی برای مردم، کادر درمان، دانشجویان و بیماران تبدیل شده است.
منبع : ایسنا
پ
پ

گفتمان زاگرس: نبود روشنایی، آسفالت فرسوده، پیچ‌های خطرناک و توقف چندباره پروژه، عواملی هستند که روزانه سلامت صدها شهروند را تهدید می‌کنند.

مسیر دسترسی به بیمارستان رازی، وضعیت شایسته یک مرکز درمانی پیشرفته را ندارد و خود به چالشی اساسی در نظام سلامت استان ایلام بدل شده است.

مراجعه‌کنندگان، رانندگان، دانشجویان و کارکنان بیمارستان، همه‌روزه با شرایط نامناسب این جاده مواجه‌اند.

احمدی راننده تاکسی مسیر بیمارستان، اظهار کرد: جاده‌ای که به بیمارستان می‌رسد، باید امن‌ترین جاده استان باشد، شب‌ها کاملاً تاریک است و چراغی ندارد، جاده آسفالت خرابی دارد گویا از روستا به یک درمانگاه متروکه می‌روید.

کاظمی همراه یکی از بیماران قلبی این بیمارستان گفت: ما شب با بیمار و هزار استرس آمدیم بیمارستان، بیمار مشکل قلبی داشت و خودمان هم از استرس داشتیم سکته می‌کردیم.

حیدری دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، این مسیر را غیراستاندارد توصیف کرد و گفت: این جاده برای افراد یالن۶ هم آزاردهنده است، برای تردد آمبولانس یا خودروی حامل بیمار بسیار خطرناک است.

یکی از کارکنان بیمارستان با بیان اینکه بارها به مسئولان گفتیم این جاده نیاز به رسیدگی فوری دارد، گفت: خودروهای حامل بیماران بدحال شب‌ها به‌سختی به بیمارستان می‌رسند. خیلی وقت‌ها، ما قبل از رسیدن بیمار، باید دعا کنیم که تصادف نکرده باشد.

سپهر مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، اظهار کرد: این مسیر در حیطه اختیارات دانشگاه نیست. ساخت بیمارستان با وزارت مسکن و شهرسازی بوده و مسئولیت جاده نیز با اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای است، از ابتدا این پروژه به دلیل این که نه در دسته‌بندی مسیرهای شهری قرار می‌گیرد و نه روستایی، دچار پیچیدگی‌هایی بوده است.

جاده دسترسی بیمارستان رازی ایلام همچنان در تاریکی و بلاتکلیفی

سیدزاهدین چشمه‌خاور مدیرکل راهداری و حمل ‌و نقل جاده‌ای ایلام با اشاره به جزئیات پروژه، گفت: عملیات احداث جاده دسترسی به دانشگاه و بیمارستان رازی از سال ۱۴۰۰ در ابتدا با هدف تسهیل در رفت‌وآمد کادر درمان، بیماران و دانشجویان، با اعتبار ۲۲ میلیارد تومان آغاز به کار کرد اما پس از پیشرفت فیزیکی ۳۸ درصدی، به دلیل کمبود منابع مالی متوقف شد.

وی ادامه داد: با پیگیری‌های فراوان، قراردادی جدید به مبلغ ۵۰ میلیارد تومان با پیمانکار بسته شد اما در حال حاضر پیمانکار حدود ۱۵ میلیارد تومان طلبکار است، تنها ۱۹ درصد اعتبارات امسال تخصیص یافته که به‌معنای تزریق قطره‌چکانی منابع است، با این روند، بهره‌برداری از پروژه در سال آینده نیز بعید به‌نظر می‌رسد.

مدیرکل راهداری به وجود معارضان متعدد نیز اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از چالش‌های اساسی این پروژه، وجود معارضین حقیقی و حقوقی از جمله خطوط لوله، کابل‌های برق، فیبر نوری و اراضی شخصی است که اجرای پروژه را با مشکلات جدی مواجه کرده است، رفع این موانع نیازمند همکاری بین‌دستگاهی میان دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری، شرکت برق و استانداری است اما چون جاده نه شهری‌ است و نه روستایی، هر نهادی مسئولیت را به دوش دیگری می‌اندازد.

طولانی‌شدن وضعیت نیمه‌تمام این پروژه و نبود عزم جدی برای حل مشکلات آن، گویای ضعف آشکار در هماهنگی بین‌دستگاهی، ناتوانی در مدیریت پروژه‌های زیربنایی و عدم اولویت‌دهی به حوزه سلامت در سطح استان است.

در شرایطی که بیمارستان رازی با مشکلات زیرساختی و حجم بالای مراجعه‌کنندگان مواجه است، وضعیت جاده دسترسی، تنها فشار مضاعفی بر نظام سلامت تحمیل می‌کند.

از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی نیز انتظار می‌رود با پیگیری از طریق کمیسیون‌های بودجه و عمران، زمینه تأمین اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی مورد نیاز برای تکمیل پروژه را فراهم آورند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.