به گزارش گفتمان زاگرس: یاسم خانمحمدیان اظهار کرد که این افراد متخلف بیشتر غیربومی و ساکن یکی از استانهای همسایه ایلام هستند که اقدام به برداشت گیاهان خوراکی و دارویی از رویشگاههای استان ایلام کردهاند.
وی گفت که پرونده این افراد متخلف برای بررسی به مراجع قضایی استان ارجاع شده است و از آنها مقادیر زیادی از گیاهان خوراکی و دارویی بومی استان کشف و ضبط شد.
خانمحمدیان بیان کرد: بیشتر زمینهای طبیعی استان ایلام محل رویش و رشد انواع گیاهان دارویی – خوراکی است و همه ساله از اواخر اسفند تا نیمه اردیبهشت برخی از افراد اقدام به چیدن این گیاهان میکنند.
وی تاکید کرد: خانوادهها باید به اندازه نیاز مصرف و با مقادیر بسیار کم برداشت کنند تا به رویشگاهها و ریشه یا بذر گیاهان آسیب وارد نشود.
خانمحمدیان افزود که چیدن گیاهان وحشی خوراکی و دارویی از ریشه و پیاز موجب از بین رفتن تدریجی این گیاهان میشود.
وی از مردم و بهره برداران خواست برای حراست از گیاهان خودرو از برداشت بیرویه و غیراصولی این رستنیهای طبیعی خودداری کنند.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیرداری استان ایلام از مردم و دوستداران طبیعت خواست در صورت دیدن هرگونه تخلف یا برداشت بیرویه گیاهان دارویی – خوراکی، مورد را به سامانه گویای ۱۵۰۴ گزارش دهند.
«پاغازه، پیچک (سیرکوهی)، تره کوهی (تَرگ)، آوندول، علف چشمه، پیازکوهی، گل گاوزبان، اَزبوَه (آویشن کوهی)، تولیه (پنیرک)، کنگر، ونگی، تشنهداری، کرکول، بوره ولی» و انواع قارچهای کوهی مانند «دملان» از جمله گیاهان خوراکی – دارویی طبیعت ایلام هستند که این روزها در حجم انبوه از کوه و دشت چیده و در بازارهای مصرف عرضه میشوند.
«کبیرکوه، دینارکوه، مانشت، قلارنگ، بانکول، شلم و گچان» از جمله رویشگاههای گیاهان طبیعی استان است.
افزون بر ۳۰۰ گونه گیاه وحشی و خودرو خوراکی و دارویی در عرصههای طبیعی استان ایلام شناسایی شده است.
این گیاهان در مزارع و گلخانهها رشد نمیکنند و چیدن آنها از ریشه و پیاز یا همراه با بذر موجب نابودی و انقراض تدریجی این گیاهان خواهد شد.
ثبت دیدگاه