آغاز برداشت بیش از پنج‌هزار تن برنج سفید از مزارع سیروان
07 مهر 1404 - 8:30
بازدید 21
2
برداشت بیش از پنج‌هزار تن برنج سفید از یک‌هزار و ۵۰۰ هکتار شالیزارهای شهرستان سیروان استان ایلام همزمان با فرارسیدن فصل پاییز آغاز شد؛ محصولی با عطر و کیفیت ممتاز که در بازارهای داخلی مشتریان فراوان دارد.
پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس: سرپرست اداره جهاد کشاورزی شهرستان سیروان ، اظهار کرد: با آغاز فصل پاییز، کشاورزان سیروان برداشت برنج را از سطح یک‌هزار و ۵۰۰ هکتار مزارع خود شروع کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از پنج‌هزار تن برنج سفید روانه بازار مصرف شود.

حسین علی‌حسینی افزود: کشاورزان این شهرستان پنج رقم برنج شامل «فجر»، «هاشمی»، «عنبربو»، «شمشیری» و «محلی» تولید می‌کنند که به دلیل کیفیت و عطر مطلوب، همواره با استقبال قابل توجه بازارهای داخلی روبه‌رو است.

سرپرست جهاد کشاورزی سیروان یادآور شد: بخش عمده عملیات برداشت به صورت مکانیزه انجام می‌شود و تنها در برخی مناطق محدود، برداشت سنتی همچنان رایج است.

وی ادامه داد: باوجود کاهش بارندگی‌ها در سال زراعی جاری، مدیریت اصولی منابع آب و همکاری جمعی بهره‌برداران، زمینه تولید موفق این محصول را فراهم کرده است.

علی‌حسینی افزود: رونق کارخانجات فرآوری برنج در شهرستان، ارزش اقتصادی برداشت را دوچندان کرده و ضمن ایجاد اشتغال، به تثبیت درآمد کشاورزان کمک کرده است.

هر ساله برداشت این محصول در نیمه دوم شهریور تا اوایل مهر انجام می‌شود و ارقام بومی از جمله عنبربو و شمشیری به دلیل عطر و کیفیت مطلوب، بخش قابل توجهی از نیاز بازارهای داخلی استان را تأمین می‌کند.

استان ایلام به‌ویژه شهرستان سیروان با برخورداری از اراضی حاصلخیز و منابع آبی مناسب، یکی از کانون‌های تولید برنج در غرب کشور به‌شمار می‌رود.

در سال‌های اخیر با توسعه برداشت مکانیزه و راه‌اندازی کارخانجات فرآوری، میزان تولید و ارزش افزوده برنج در این منطقه افزایش یافته و سیروان را در زمره مناطق شاخص تولیدکننده برنج استان قرار داده است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.