به گزارش گفتمان: در شرایطی که تحریمهای ظالمانه اقتصادی با هدف فشار حداکثری به مردم و نظام ایران اعمال میشود، تکیه بر توانمندیهای داخلی و توسعه تولید از نظر اکثر قریب به اتفاق کارشناسان حوزه اقتصاد مهمترین راهبرد برطرف کردن مشکلات اقتصادی و معیشتی است.
به نظر می رسد اینکه همه مشکلات خرد و کلان حوزه اقتصاد و معیشت مردم را به تحریمها پیوند بزنیم نه با واقعیتهای عقلانی و کارشناسی همخوانی دارد و نه توقف در این نوع تفکر میتواند راهگشای این مشکلات باشد.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفت: ربط دادن همه مشکلات و کمبودها در حوزه اقتصاد و معیشت مردم به تحریمهای خارجی خلاف حقیقت است و بدون تردید سوءتدبیر و ناکارآمدیها یکی از مهمترین علل ایجاد این معضلات هستند.
محمد مهدی مفتح اظهار داشت: بارها به سیاستهای ناکارآمد دولت در بخشهای مختلف اقتصادی مانند تامین و توزیع کالاهای اساسی در میان مردم انتقاد کارشناسانه شده اما آن گونه که باید توجه عملی به آنها نشده است.
وی تصریح کرد: هر دولت با هر نگاه و سلیقه فکری و سیاسی باید صادقانه و شفاف در مورد برطرف سازی مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم برنامههای اثرگذار ارائه کند و با انگیزه و حساب شده کار کند.
مفتح با اشاره به شعار امسال مبنی بر تولید، پشتیبانی و موانعزدایی تاکید کرد: این موضوع بسیار مهم و حساس است و دغدغه اصلی رهبر انقلاب با توجه به نیازهای روز کشور و مطالبات مردم و کارشناسان است و نباید صرفاً به صورت شعاری با آن برخورد کرد.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: بودجه کشور در هر سال باید دارای ویژگیهایی از جمله کاهش وابستگی بودجه به درآمد نفت باشد و ردیفهای درآمدزایی و هزینه کرد دولت در آن شفاف و روشن باشد.
وی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی بر اساس وظیفه قانونی خود سعی کرد تا حد امکان نواقص بودجه سال ۱۴۰۰ کشور را برطرف کند.
امام جمعه تویسرکان نیز با اشاره به اهمیت مضاعف اجرای دقیق شعار سال برای حل مشکلات اقتصادی کشور گفت: اگر شعارهای اعلام شده از رهبر انقلاب که بر اساس تحقیقات و بررسیهای کارشناسانه و میدانی مطرح میشود در صحنه امور مدیریتی و اجرایی کشور اجرا شود شاهد تحولات عظیمی در حوزه اقتصاد و معیشت مردم خواهیم بود.
بیشتر بخوانید: |
دلالان تحریم، دستهای پشت پرده و جریانهای فکری مدیریت شده لطمات جبرانناپذیری را به کشور وارد کردهاند |
راهکار مقابله با تحریم ها توسعه صادرات غیر نفتی است |
حجت الاسلام مرتضی موحدی اظهار داشت: قرار بود تحریمهای اقتصادی با مذاکره از بین بروند اما اکنون شاهدیم که نه تنها تحریمهای اقتصادی برداشته نشد بلکه در بعضی بخش ها زیادتر هم شده است.
وی تصریح کرد: راه موفقیت کشور در رشد و بالندگی اقتصاد کشور، تمرکز بر ظرفیتها و تولیدات داخلی است و نباید آن سوی مرزها به دنبال آن بود.
آنچه که در این میان روشن و آشکارا دیده میشود این است که روش مذاکره و توافق های بین المللی با وجود حضور کشورهایی مانند آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در پای میز مذاکره برای حل مشکلات اقتصادی کشور نتیجه بخش نیست.
روش مذاکره برد- بردی که از ابتدای دولت یازدهم مطرح شد و در برخی موارد به معادله برد- باخت برای ما تبدیل شده و این در حالی است که کشور ما با برخورداری از ظرفیتهای و ثروتهای عظیم طبیعی میتواند با مدیریت و برنامهریزی صحیح و بدون نیاز به سیاستهای کشورهای غربی با صلابت بر روی پاهای خود ایستاده و همچنان که اکنون یکی از قدرتهای مهم منطقهای است در حوزه اقتصاد نیز بیش از پیش پویا و منشا اثر شود.
ثبت دیدگاه