خشکسالی ۸۵ میلیارد تومان به مراتع استان همدان خسارت زد
10 اردیبهشت 1400 - 12:13
بازدید 187
8
رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت که بروز خشکسالی ناشی از کاهش بارندگی در بلند مدت منجر به خسارت ۸۵ میلیارد تومانی مراتع این استان شده است.
پ
پ

به گزارش گفتمان: «سعید الیاسی» افزود: میانگین بارش های استان همدان نسبت به دوره بلند مدت کاهش چشمگیری داشته و بررسی ۱۳ ایستگاه هواشناسی استان نشان می دهد که میانگین ۳۳۲ میلی متر بارش دوره بلند مدت با ۷۳ میلی متر کاهش به ۲۵۹ میلی متر در سال‌ جاری رسیده است.

وی اظهار داشت: هر میلی متر کاهش بارندگی موجب افت تولید علوفه به میزان هفت دهم کیلوگرم در هکتار می شود که با توجه به وسعت ۸۲۲ هزار هکتاری مراتع استان همدان می توان پیش بینی کاهش ۴۲ هزار تنی میزان تولید علوفه را در سال زراعی جاری کرد.

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: میزان تولید علوفه با میانگین بارش ۳۳۲ میلیمتر به ۱۱۱ هزار تن می رسد که امسال با کاهش بارندگی این رقم به حدود ۶۹ تن کاهش یافته است.

الیاسی اضافه کرد: همچنین هر کیلوگرم علوفه مرتعی ۲ هزار و ۳۰ تومان قیمت گذاری شده که با در نظر گرفتن این رقم می توان عنوان کرد کاهش بارندگی و خشکسالی دست کم حدود ۸۵ میلیارد تومان به سطح تولید مراتع استان همدان خسارت زده است.

وی، یکی از آسیب های جدی کاهش تولید علوفه را بروز تنش و درگیری بین دامدار و عشایر برای تامین علوفه مورد نیاز دام عنوان کرد و گفت: درهمین ارتباط به تازگی شاهد بروز درگیری میان عشایر با کشاورزان در اراضی شهرستان اسدآباد بودیم.

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: خشکسالی در نواحی خوزستان، لرستان و ایلام موجب تغییر تقویم کوچ با نظر کارگروه ملی تنظم تقویم کوچ شده و  عشایر به جای نیمه اردیبهشت، اول اردیبهشت امسال وارد این استان شدند.

الیاسی اضافه کرد: عشایر باید در ۵۹ سامان عرفی استان همدان مستقر شوند اما به علت ورود زودهنگام و برفگیر بودن برخی از این سامان ها در شهرهای همدان و بهار، عشایر کوچ رو مجبور به ورود به مزارع و  اراضی کشاورزی شده که این رویه موجب بروز تنش بین آنها و کشاورزان شده است.

وی بیان کرد: یک هزار و ۲۹۰ خانوار دامدار کوچ رو و نیمه کوچ رو مجاز هستند که از مراتع استان همدان به عنوان مراتع ییلاقی استفاد کنند و ۵۹ سامان عشایری با مساحتی افزون بر ۸۲ هزار و ۹۲۶ هکتار میزبان ۵۹ هزار و ۹۰۴ واحد دامی مجاز دامداران عشایری است.

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: ممیزی انجام شده در زمینه مرتع مربوط به ۲ دهه گذشته است و به طور مسلم مساحت زمین افزایش نمی یابد اما با بزرگ شدن فرزندان عشایر و ازدواج آنها به تعداد خانوار و دام های عشایر افزوده می شود.

بیشتر بخوانید:
وضعیت آبی استان خوزستان خوب نیست
بحران اصلی چهارمحال در سال ۱۴۰۰ بحث خشکسالی و کمبود آب است

الیاسی افزود: خانوارهای جدید دارای سامان عرفی برای استقرار نیستند بنابراین از اداره امور عشایری انتظار می رود برای ساماندهی خانوارهای جدید عشایری و رفع این مشکل پیشگام شده و با پیش بینی محل استقرار یا هدایت آنها به سمت دامداری صنعتی از بروز مشکل و تنش های احتمالی جلوگیری کند.

مراتع استان همدان به وسعت ۸۲۲ هزار هکتار در صورت تولید ۱۲۰ هزار تن علوفه جوابگوی حدود ۵۴۸ هزار و ۲۹ واحد دامی است که ۶۴ هزار هکتار مراتع درجه یک با ظرفیت ۱۰۲ هزار و ۴۶۱ واحد دامی، ۳۲۴ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با ظرفیت ۲۳۳ هزار و ۸۱۹ واحد دامی و مابقی معادل ۴۴۹ هزار و ۹۰۰ هکتار مراتع درجه سه با ظرفیت ۲۱۱ هزار و ۷۵۰ واحد دامی در یک فصل چرایی ۶ ماهه را تشکیل می دهند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.