استان ها
| 3 سال قبل

اعتبارات هزینه‌ای دانشگاه کردستان ۴۰درصد افزایش یافت

به گزارش گفتمان: دکتر رحمت صادقی روز سه شنبه در مراسم ویژه نوروز در دانشگاه کردستان با حضور اساتید و کارکنان این دانشگاه اظهار داشت: در سال های گذشته بیماری کرونا خسارت زیادی به خانواده دانشگاه کردستان زد و در ایام کرونا تعدادی از بهترینهای دانشگاه کردستان از میان اساتید، کارمندان و دانشجویان را از دست دادیم که یاد و خاطره همه آنها را زنده نگه می داریم.

وی با اشاره به فعالیت بخش های مختلف دانشگاه در سال گذشته، اضافه کرد: در حوزه آموزش مجازی زیر ساخت های سخت افزاری و نرم افزاری تقویت شد که بر اساس ارزیابی وزارتخانه در این رابطه جزو بهترین دانشگاه های کشور بودیم.

رییس دانشگاه کردستان با اشاره به تاسیس مدیریت برنامه ریزی و توسعه آموزشی در دانشگاه، افزود: جذب هیات علمی، توسعه رشته ها در مقاطع مختلف با استفاده از روش معمول، طرح تعاون و استاد وابسته، با قدرت در دانشگاه کردستان ادامه یافت.

وی افزود: همچنین جذب حدود ۵۰ هیات علمی، راه اندازی ۶ رشته کارشناسی، ۱۲ رشته ارشد و ۱۸ رشته دکتری سال گذشته انجام شده است.

وی افزایش راه اندازی مجله، چاپ مقاله و کتاب، مقالات پراستناد، برگزاری همایش، تعداد دانشمندان یک درصد و ۲ درصد، پژوهشگر پسا دکتری، فرصت مطالعاتی، مراکز نوآوری، کلینیک تخصصی، طرحهای پژوهشی خارجی و ارتباط با جامعه خیرین، دانش آموختگان و صنعت را از جمله فعالیت ها و موفقیت های حوزه پژوهش اعلام کرد.

صادقی به جایگاه دانشگاه کردستان در دیپلماسی علمی بین المللی اشاره کرد و یادآور شد: جذب دانشجوی خارجی از ۹ ملیت مختلف، برنامه تبادل دانشجو و استاد، وبینارها، نشست ها، تفاهم نامه، کاراموزی بین المللی، DOI، مدارس تابستانه و زمستانه، المپیاد دانشجویی بین المللی، دوره های آموزشی مشترک، پروژه های خارجی، کرسی مجازی آموزش زبان فارسی و کسب عنوان دانشگاه برتر کشور در تعاملات بین المللی از جمله موفقیت های این حوزه است.

وی به توسعه زیرساخت های دانشگاهی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: راه اندازی چارت جدید سازمانی، شروع بازبینی برنامه راهبردی دانشگاه، طراحی پرتال جدید دانشگاه، میل سرور جدید دانشگاه، اتوماسیونی نمودن فرایندهای مختلف آموزشی، پژوهشی، اداری، مالی و دانشجویی و تقویت آزمایشگاه مرکزی طی سال گذشته انجام شده است.

صادقی با اشاره به مسوولیت اجتماعی دانشگاه گفت: پژوهشکده کردستان شناسی، دانشکده ها، دفتر ارتباط با صنعت و جامعه و شبکه ملی جامعه و دانشگاه با برگزاری همایش، نشست، اجرای طرح های کاربردی مختلف، ایجاد مراکز نوآوری، کلینیکهای تخصصی در این زمینه  نقش آفرینی مطلوبی داشتند.

رییس دانشگاه کردستان با اشاره به شعار تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری برای سال جاری، تاکید کرد: بدون شک در این عرصه هم دانشگاه ها با انجام پژوهش های کاربردی و تقاضامحور و روی آوردن به محصولات و تولیدات دانش بنیان و تبدیل علم به فناوری و تجاری سازی آن می توانند ایفای نقش کنند.

وی در رابطه با  از سر گیری آموزش حضوری گفت: مهمترین کار و وظیفه همه ارکان دانشگاه باید پشتیبانی و تلاش برای از سر گیری آموزش حضوری و بازگشت دانشجویان به دانشگاه باشد.

صادقی یادآور شد: کارگروه بازگشایی دانشگاه برای آماده سازی دانشگاه جهت حضور دانشجویان و از سرگیری آموزش حضوری تشکیل شده و همه واحدهای دانشگاه همت خود را برای حضور دانشجویان بکار خواهند بست.

دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانش‌سرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیس‌های دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.

این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی،  علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم‌ پایه و فنی – مهندسی بیجار است و در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی،  ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

این دانشگاه با پذیرش بیش از ۶۰۰ دانشجوی خارجی توانسته است در بعد بین المللی هم حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد.

بیشتر بخوانید:
قرار گرفتن دانشگاه کردستان در جمع ۲۰ دانشگاه برتر کشور
به لحاظ زیرساخت‌های پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه کردستان در تنگنا قرار دارد