اجتماعی
| 2 سال قبل

واگذاری پارک لاله دزفول به شهرداری در پیچ و خم کاغذبازی اداری

به گزارش گفتمان: رئیس شورای اسلامی شهر دزفول روز چهارشنبه در نشست شورا به تشریح  وضعیت پارک لاله پرداخت و گفت: آذرماه سال گذشته نشستی با حضور فرماندار،  نماینده، شهرداری و مدیرکل منابع طبیعی استان خوزستان برگزار شد و وضعیت پارک تشریح شد.

محمدحسن پرآور افزود: پارک لاله بیش از ۹۰ هکتار مساحت دارد که به یکی از  بهترین تفریحگاه ها برای مردم در شمال شهر تبدیل شده بود و سال‌ها مردم از آن استفاده کردند.
وی ادامه داد: پس از  قراردادی که منابع طبیعی با بخش خصوصی بست آسیب‌های فراوانی به این پارک وارد شد به طوری که تاکنون بیش از چند صد درخت از این پارک قطع شده است.

رییس شورای اسلامی شهر دزفول بیان کرد: پیمانکار این پروژه را تحویل نگرفته تا به صورت جنگلی نگهداری کند بلکه نیت آن کشت و زراعت بوده است.
وی با بیان اینکه کشت و زراعت در این پارک در نهایت با قطع درختان همراه شد، افزود: شورای ششم به طور جدی پیگیر این موضوع شده و پارک را مطالبه کرده است.

پرآور اظهارداشت: جاده، نمازخانه، سرویس بهداشتی و وسایل بازی و مکانی که محل تفریح مردم بوده در این مدت تخریب شده و اکنون تردد با خودروهای آفرود نیز در جاده آن دشوار است .
وی با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای تحویل پارک به شهرداری افزود: قرار شد این پارک، ۴۰ ساله تحویل شهرداری داده شود به همین منظور طرحی برای ۹۱.۳ هکتار از طرف شهرداری دزفول ارائه و پس از بررسی های انجام شده تایید شد.
رییس شورای اسلامی شهر دزفول با بیان اینکه نماینده،  فرماندار و شورای شهر دزفول نیز مرتب پیگیر موضوع شدند گفت: با معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی نیز صحبت شد از آنجا نیز طی تماس تلفنی با مدیرکل منابع طبیعی استان خوزستان  صحبت شد و ایشان گفت هیچ مشکلی وجود ندارد با این وجود یک ماه و نیم از آن تلفن نیز می‌گذرد ولس اقدامی صورت نگرفته است.
وی افزود: اخیرا اعلام کرده‌اند فسخ قرارداد قبلی هزینه مالی دارد که شهرداری باید آن را تقبل ‌کند این در حالی است که شهرداری باید دوباره جاده، فضای عمومی و تفریحی و روشنایی ایجاد کند.

پرآور از ورود دادستان دزفول به این موضوع به عنوان یک مطالبه عمومی قدردانی کرد و گفت: پیگیر بودیم این پارک در عید در اختیارما قرار گیرد ولی نه تنها تعیین تکلیف نشد بلکه با وجود رفت و آمد و پیگیری فراوان هیچ اقدام عملی نیز انجام نشده است.
وی افزود: موضوع را از طریق دستگاه قضا پیگیری خواهیم کرد؛ خسارت تمام درختانی که قطع شدند محاسبه و پیمانکار جریمه خواهد شد سپس هزینه فسخ قرارداد پرداخت می‌شود ضمن اینکه علاوه بر  درختان فراوان جاده، منبع، نمازخانه و سرویس بهداشتی نیز تخریب شده اند.
رئیس شورای اسلامی شهر دزفول از فعالان مجازی و خبرنگاران که کمک کردند و این موضوع را به عنوان مطالبه عمومی مطرح کردند نیز تشکر کرد .

وی ضمن تاکید بر لزوم پیگیری قضایی این پرونده افزود: پیمانکار تخلف کرده و به واسطه تخلف انجام شده قراداد فسخ شده است لذا باید با وی برخورد شود.

پرآور آمادگی شورا برای تحقق این مطالبه مردمی را اعلام کرد و گفت: پیگیری تا تحقق خواسته مردم ادامه دارد.
محمد ابوالحلاج معاون امور شهری شهرداری دزفول نیز در این نشست گفت: در سال‌های گذشته پارک تحویل شهرداری دزفول داده شد و شهرداری اقدام به ساخت  نمازخانه، سکو، سرویس بهداشتی باکس حمل زباله و وسیله بازی کرد که هزینه ای افزون بر سه میلیارد ریال آن زمان متوجه شهرداری شد.
وی افزود: جمع آوری زباله ها و تامین آب تانکر نیز به طور مستمر انجام میشدکه متوجه شدیم  پارک تحویل بخش خصوصی داده شده است.
ابوالحلاج اظهارداشت: حدود چهار سال پیش فهمیدیم درختان را برای زراعت قطع می کنند به همین دلیل مکاتباتی با منابع طبیعی انجام شد و نسخه ای از آن در اختیار دادستان قرار گرفت.

وی افزود: رئیس منابع طبیعی نیز از وضعیت ابراز نگرانی کرده و به اداره کل گزارش داد ولی علت اینکه توسط اداره کل ترتیب اثر داده نشده مشخص نیست.
معاون امور شهری شهرداری دزفول اظهارداشت: انتهای سال ۹۹ نیز پیگیری هایی انجام شد که گفتند طرح ارائه دهید به همین منظور مشاور آوردیم اول سال ۱۴۰۰  طرح مورد نظر ارائه شد ولی اواخر سال گذشته گفتند طرح داده شده ولی موضوع پیگیری نشده که بنده را برای پیگیری معرفی کردند.
وی افزود: آذرماه سال گذشته ایراداتی از طرح گرفته  شد که اصلاح شدند و طرح را طی نامه ای در تاریخ ششم بهمن ماه ارسال کردیم.
ابوالحلاج بیان کرد: در طرح ارائه شده توسط شهرداری، مجموعه شهر بازی، مجموعه آبی سرپوشیده، اقامتگاه، مجموعه ورزشی و بازی کودکان، گلخانه تولید نهال و باغ گیاهان دارویی نیز دیده شدند زیرا در دزفول در این حوزه‌ها کمبود داشتیم ولی در مرحله بعد اعلام کردند  طرح مشکلی ندارند ولی سهم آنها را باید با اجرای این طرح ها مشخص کنیم.
وی افزود: تقاضای ۲۰ درصد از تولید یک میلیون نهال در نهالستان موردنظر را داده بودند این در حالی است که کل استان نیز توان تولید این  میزان نهال را ندارد، با پیگیری ها و رایزنی های  انجام شده قرار شد سالانه ۱۰۰ هزار نهال تولید و ۲۰ درصد آن به منابع طبیعی استان داده شود .
معاون شهردار دزفول با بیان اینکه سهم حاصل از شهر بازی نیز داده خواهد شد تا راضی شوند، گفت:
در نهایت طرح تایید شد به همین منظور هشتم اسفند ۱۴۰۰ طرح نهایی ارسال شد تا واگذاری صورت گیرد.

وی اضافه کرد: پیگیری‌های لازم صورت گرفت و طی نامه ای به مدیرکل خواستیم زمان واگذاری پارک اعلام شود  که گفتند پنج نسخه از طرح چاپ کنید که قرار است شنبه این اقدام انجام شود.
ابوالحلاج درخصوص مطالبه پیمانکار از فسخ قرارداد نیز گفت: مطالبه پیمانکار به صورت مکتوب عنوان نشده است .

متاسفانه رسیدگی نکردن به پارک جنگلی لاله، قطع درختان، آبیاری نکردن درختان و کشت و زراعت در این پارک باعث نابودی آن شده و شهروندان و دوستداران طبیعت خواهان فسخ قرارداد پیمانکار منابع طبیعی و واگذاری آن به شهرداری دزفول هستند.

بیشتر بخوانید:
آسفالت فرسوده زخم کهنه خیابان‌های دزفول/ مطالبه‌ای که حسرت شد
دزفول شهر ملی کپوبافی شد