حادثه بنیاد مستضعفان را از یاد نبرده ایم/به ابهامات پاسخ دهید ،مردم منتظرند
23 خرداد 1401 - 11:39
بازدید 144
6
انتظار می رود تمامی دستگاههایی که به نحوی از انحاء با این موضوع در ارتباط هستند در پاسخ به سوالات مطروحه بعنوان ابهامات رسوب کرده در اذهان افکار عمومی سرعت به خرج دهند.
نویسنده : علی اصغر اسدی
پ
پ

گفتمان، علی اصغر اسدی :: در واپسین ساعات روز بیست و هشتم اردیبهشت ماه خبری به سان بمب فضای رسانه ای و مجازی کشور را تحت شعاع قرار داد .

«گروگانگیری در یکی از ادارات استان ایلام» این خبری بود که با سرعت برق در کشور پیچید ،هنوز ابعاد آن بر کسی روشن نشده بود که پایان گروگانگیری با کشته و زخمی شدن کارکنان اداره املاک بنیاد مستضعفان و گروگانگیر بر خروجی رسانه های داخلی و خارجی نقش بست !

موضوع هم از این قرار بود که یکی از کارکنان اداره املاک و اموال استان ایلام بدلایلی نامعلومی که هنوز در سطح تحقیقات باقی مانده است خالق رویداد تلخی شد که خروجی آن شوک بزرگی را به افکار عمومی استان وارد و شش خانواده را برای همیشه در سوگی عمیق فرو برد .

تاکنون گمانه زنی های متعددی را در خصوص چرایی شکل گیری این رویداد تلخ شاهد بوده ایم ،برخی آن را محصول رانت و فساد اداری ریشه دوانده در ساختارهای مدیریتی ،عده ای دیگر آن را نتیجه تبعیض و بی‌عدالتی در سیستم اداری و جمعی نیز آن را نتیجه ناکارآمدی مدیریتی و ناکارآمدی بسط یافته در بدنه مدیریت کشور قلمداد کرده اند

اما مداقه در ابعاد پنهان و آشکار این حادثه تراژدیک ما را به یک نشانی نه چندان مبهم در ساختار مدیریت شلخته رابطه محوری سوق میدهد که مدیریت را از ابزاری برای بهره‌وری بیشتر به نفع مردم و سیستم به فرصتی برای فربه شدن ساکنین یک ساختمان به نام اداره اما سیستمی منفعت گرا اما نظارت گریز مبدل ساخته است .

مدیریتی بحران آفرینی که به جای تکیه بر مهارت های کنترل خشم بعنوان بستر بحران زای این روزهای جامعه خشونت زده ،خود به محرکی برای شکل گیری بسترهای بحران آفرین تبدیل شده است

نکته قابل تامل تر در خصوص عوامل نرم افزاری و سخت افزاری شکل دهنده این رویداد تلخ اجتماعی ،با وجود علایم ریش عمیقی که این رویداد بر روح و روان مردم بر جای گذاشته است حرکت خاموش جامعه بحران زده ما به سمت تطهیر و تایید آن است .

موضوعی که جای کار وسیعی را طلب می کند تا با بررسی جنبه های متعدد آن ،ریشه چرایی های بی شماری از جنس عامل این رویداد ،علل شکل گیری بسترهای آن و مهمتر از آن شکل حق به جانب دادن به عامل فیزیکی این حادثه مرگبار است

از همه این چرایی ها می گذریم ،که از اساس چرا این اتفاق به وقوع پیوست ؟!علل روانی و فرهنگی و اجتماعی زمینه ساز این رویداد و مدیریت زوار در رفته ای که زمینه ساز آن شد را به مطالب دیگری واگذار می کنیم

اما یک نکته را هرگز فراموش نمی کنیم ،اتفاقی تلخ در استانی کوچک با دامنه ای بین المللی به وقوع پیوسته است ،شش انسان بیگناه قربانی علل این حادثه در اداره متبوع شده اند ،یک جامعه را دچار تشویش عمیق روحی کرده است اما با این وجود تو گویی یک اتفاق کوچک رخ داده است !البته به زعم مدیران بالادستی !

باور کنید دامنه این رویداد تلخ آنچنان بزرگ و گسترده است که اگر همه چیز بر مدار قانون و عقلانیت می چرخید و ساختارها از رویه های پذیرفته شده و اصول مدیریت تبعیت می کرد تاکنون باید شاهد استعفای حداقل یک وزیر یا ریس سازمان ارشد کشوری می بودیم

اما متاسفانه اینگونه نیست ،اینجا از بس انسان ها بی دلیل می میرند که تبدیل به عدد و ارقام شده اند !شاید از این منظر است که با وجود کشته شدن شش انسان بی گناه !!باز هم کک کسی نمی گزد

یا شاید از باب همان قدرت مطلق برخی ساختارها و نظارت گریزی آنهاست که انسان ها از دریچه دید برخی ها آنچنان کم‌ارزش جلوه می کنند که حذف شش نفر از آنها بازهم به چشم نمی آید

پس ما بعنوان نمایندگان افکار عمومی و از زبان آنها این موضوع را برجسته وبه عنوان یک مطالبه عمومی ،مدیران استانی و کشوری را استیضاح می کنیم

در حادثه تلخ و نفس گیر اداره املاک استان ایلام هر عامل بیرونی و یا درونی نقش داشته باشد بازهم باید ریشه آن را در ساختار مدیریت پوسیده و فساد آلود نظارت ناپذیر این دستگاه جستجو کرد .

اینکه بنیاد فربه متستعفان کشور قتل شش کارمند بیگناه خود را ندیده است و کمترین ابراز دردمندی با خانواده جان باختگان و مردم استان را از آنان شاهد نبوده ایم.

اینکه بنیاد مستکبر مستضعفان !بخش قابل توجهی از اقتصاد خارج از شبکه نظارتی را در اختیار داشته اما از سویی در شرایط حاد اقتصادی مردم ،نسبت به هزینه های دفت ووکفن شش همکار خود غفلت نموده است.

اینکه برخی این حادثه را به عنوان گروگانگیری غالب و یا سوء مدیریت میدانی در کنار چرایی های بیشمار شکل دهنده به این حادثه ،ابهاماتی بر دیگر ابهامات آن افزوده اند.

اینکه جامعه آبستن انواع و اقسام تحلیل و تفسیرها از شیوه قتل گروگان و گرگانیگرهای این رویداد تلخ شده است و بحث های داغی در این خصوص مطرح می شود!

اینکه آیا از اساس گروگانگیری به وقوع پیوسته است یا خیر !؟

این موضوع را محورهای استیضاح مسئولین بنیاد مستضعفان،مدیران استانی و عوامل امنیتی و انتظامی قرار داده و مصرانه پاسخ متقن و اقناع کننده ای را از سوی دستگاه‌های یاد شده طلب می کنیم.

انتظار می رود تمامی دستگاههایی که به نحوی از انحاء با این موضوع در ارتباط هستند در پاسخ به سوالات مطروحه بعنوان ابهامات رسوب کرده در اذهان افکار عمومی سرعت به خرج دهند.

چرا که ما شاهد کشته شدن شش انسان بی گناهی هستیم که هر روز برای علت این حادثه و شیوه کشته شدن آنان ابهام جدیدی خلق می شود.

بیشتر بخوانید:
گروگانگیری خونین ایلام ،بایدها و نباید ها !
نمایش عملکرد پلیس در حادثه گروگانگیری خونین ایلام/ واقعیت یا سناریو سازی؟!

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.