کارخانه‌ای برای بهبودیافتگان
08 آبان 1401 - 11:52
بازدید 105
4
اعتیاد به موادمخدر، یکی از چهار بحران جهانی بوده که تأثیر آن در ظهور سایر آسیب‌های اجتماعی نمود عینی دارد.
منبع : ایسنا
پ
پ

به گزارش گفتمان: توانمندسازی رها شدگان از دام اعتیاد به ویژه معتادان متجاهر و اشتغالزایی برای آنها از نقش مهمی در اثربخشی برنامه های پیشگیری و مقابله با اعتیاد به موادمخدر برخوردار  است.

عمده مشکل معتادان پس از درمان و خروج از مراکز اقامتی درمان اعتیاد، اشتغال آنها بوده که در این رابطه ضروری است سازمان های مردم نهاد و خیرین به منظور صیانت از بهبودیافتگان و خانواده‌های آسیب دیده از اعتیاد، نقش پررنگ‌ تری‌ در کنار ارگان‌های دولتی داشته باشند.

مؤسس نخستین کانون بازپروری ترک اعتیاد استان همدان بوده که از سال ۹۴ فعالیت های اجتماعی بسیار پررنگ و میدانی را در رابطه با حمایت اجتماعی از بهبودیافتگان از اعتیاد در زمینه اشتغال و کارآفرینی این قشر آغاز کرده است.

بنا به گفته علی نوری، مجموعه آنها با جذب خیران و سرمایه گذاران خیرخواه زمینه اشتغال بهبودیافتگان از اعتیاد را در سطح استان فراهم می‌کند.

در حال حاضر مجموعه انجمن آنها توسط یکی از خیرین سرمایه گذار بهبودیافته از اعتیاد به تازگی یک شرکت تولید موادغذایی را در استان راه اندازی کرده که این شرکت زمینه اشتغال و فعالیت ۲۵ نفر از بهبودیافتگان را در این کارخانه مهیا کرده است.

علاوه بر این، انجمن آنها برای حمایت اجتماعی از بهبودیافتگان در زمینه اشتغال با ایجاد ارتباط و تعامل با شرکت ها و کارخانه های خصوصی با تضامین لازم خود، بهبودیافتگان را به این شرکت و کارخانه‌ها معرفی می‌کند.

مؤسس نخستین کانون بازپروری ترک اعتیاد استان همدان با بیان اینکه درمان، توانمندسازی و اشتغال بهبودیافتگان از اعتیاد زمینه ایجاد جامعه سالم و عاری از اعتیاد را فراهم می‌کند، گفت: راه‌اندازی و ایجاد مراکزی برای نگهداری معتادان و توجه به توانمندسازی و اشتغال مددجویان از جمله مواردی است که می‌توان با کمک خیران انجام داد و به نتایج مطلوبی دست‌ یافت.

نوری اظهار کرد: ساماندهی معتادان و به ویژه معتادان متجاهر فقط به انتقال آنها به کمپ‌های ترک اعتیاد خلاصه نمی‌شود، ترک اعتیاد بدون توانمندسازی و اشتغال، موجب بازگشت دوباره آنها به اعتیاد است.

وی بر ضرورت همراهی تمامی مدیران عضو شورا و آحاد مختلف جامعه در حمایت از معتادان بهبودیافته و ایجاد اشتغال آنها تأکید کرد و ادامه داد: باید صیانت اجتماعی از معتادان بهبودیافته را جدی بگیریم تا از بازگشت این افراد به چرخه اعتیاد پیشگیری شود.

این فعال در حوزه حمایت اجتماعی از بهبودیافتگان از اعتیاد در ادامه با بیان اینکه مؤسس نخستین کانون بازپروری ترک اعتیاد استان همدان در سال ۸۲ هستم، گفت: مجموعه ما  علاوه بر فعالیت در زمینه درمان، در رابطه با حمایت اجتماعی از بهبودیافتگان از اعتیاد نیز فعال است.

وی افزود: حمایت اجتماعی از بهبودیافتگان از اعتیاد یک حلقه مفقوده در درمان اعتیاد معتادان بوده که در استان‌ همدان وجود ندارد و مجموعه ما از سال ۹۴ در بحث توانمندسازی معتادان در بحث اشتغال ورود پیدا کرده و با جذب خیران به ویژه خیران سرمایه‌گذار گام‌های مؤثری در رابطه با اشتغال بهبودیافتگان و نیز ایجاد واحدهای تولیدی مختلف در سطح استان برداشته است.

نوری اظهار کرد: این‌مجموعه با معرفی بهبودیافتگان از اعتیاد به شرکت های بخش خصوصی و رایزنی با خیرین و رایزنی با افرادی که نیروی کار نیاز دارند، زمینه اشتغال بهبودیافتگان از اعتیاد را فراهم می‌کند ضمن اینکه تضامین لازم از سمت مؤسسه ما به این شرکت ها برای اشتغال بهبودیافتگان ارائه می‌شود.

اشتغالزایی برای ۱۵۰ نفر از بهبودیافتگان

وی با بیان اینکه برای افراد بهبودیافته از اعتیاد که قصد باز اجتماعی شدن داشته باشند، زمینه اشتغال و کارآفرینی را فراهم می‌کنیم، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون موفق شده‌ایم ۱۵۰ نفر از بهبودیافتگان از اعتیاد سطح استان همدان را به شرکت ‌های بخش خصوصی از جمله شرکت‌های در حال فعالیت شهرک صنعتی استان معرفی کنیم.

مسئول کانون کارگران ایران اسلامی در استان همدان گفت: مجموعه ما به تازگی موفق به راه اندازی یک کارخانه در زمینه تولید مواد غذایی در شهرک‌صنعتی بهاران شده‌ که بنده خود مسئول روابط عمومی و هماهنگی این کارخانه هستم و خیّر این کارخانه در حوزه اشتغال فعالیت دارد و خود نیز از بهبودیافتگان از اعتیاد بوده است.

وی افزود: این کارخانه و شرکت تولید موادغذایی دارای۷۰۰۰ مترمربع وسعت و ۳۶۰۰ متر زیربنا شامل سوله، دفتر اداری، محل استراحت پرسنل و … بوده و در زمینه تولید ترشیجات و شوریجات فعالیت خود را آغاز کرده و چندی پیش خط جدید این کارخانه در رابطه با تولید مواد کنسروی از جمله کنسرو ماهی، لوبیا و … نیز راه اندازی شده است.

نوری با اشاره به اینکه برای طرح فوق ۲۰ میلیارد تومان هزینه صرف شده و بخشی از این هزینه حدود پنج تا شش میلیارد تومان از محل تسهیلات بانکی بوده است، یادآور شد: یکی از ویژگی های این کارخانه این است که تمام نیروی کار مجموعه حتی نگهبان کارخانه صفر تا ۱۰۰ از آقا و خانم همگی از بهبودیافتگان از اعتیاد به کارگیری شده‌اند.

اشتغال ۲۵ بهبودیافته در کارخانه تازه تأسیس موادغذایی

مسئول روابط عمومی شرکت موادغذایی لویز تاک با بیان اینکه در حال حاضر ۲۵ نفر از بهبودیافتگان از اعتیاد در این کارخانه نوپا مشغول به فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: کمتر مجموعه کاری این چنینی در کشور وجود دارد که بهبودیافتگان از اعتیاد در یک‌قالب با یکدیگر در یک مکان مشغول به کار باشند.

وی بیان کرد: در بحث صادرات تولیدات موادغذایی این کارخانه نوپا هم از طریق بازاریابی اینترنتی و ارتباط گیری با مشتریان خارجی نیز ورود پیدا کرده‌ایم تا با پیگیری بتوان تولیدات کارخانه را به خارج از کشور هم صادر کنیم.

جذب خیر جدید برای اشتغال بهبودیافتگان از اعتیاد استان همدان

نوری ادامه داد: انجمن حمایت از بهبودیافتگان از اعتیاد در حال حاضر نیز موفق به جذب یک خیّر جدید غیربومی برای استان همدان به منظور ایجاد و راه‌اندازی کارخانه کودشیمیایی  با سرمایه‌ای افزون بر ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان شده که این خیر نیز قصد دارد نیروی کار اشتغال مورد نیاز واحد خود را از بهبودیافتگان از اعتیاد تأمین کند.

وی با اشاره به اینکه از طریق انجمن ارتباط تنگاتنگ با مجموعه در بحث آموزش و فرهنگ سازی و تقویت بهبودیافتگان داریم، بیان کرد: بهبودی فقط ترک‌ مصرف نیست بلکه بهبودی آن است که فرد سلامت نسبی خود را در تمام زمینه ها به دست بیاورد و عوامل و ترس هایی که از لحاظ روحی و روانی اجازه نمی‌داد تن به کار بدهند و بی مسئولیتی و عدم‌تعهدی که موجب دامن زدن به اعتیاد می‌شد، از بین برود.

وی گفت: با بهبودی سلامت روحی و روانی بهبودیافتگان و واکاوی ضعف های آنها، افراد بهبودیافته می‌پذیرند زندگی را با همان شرایط که هست قبول کنند و همین قبول کردن‌ می تواند گام‌ مؤثری برای ترغیب و تشویق در هر حیطه ای برای بهبودیافتگان بوده و دیگر نگویند کار و شغل نیست.

مشاور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان همدان ادامه داد: خیرین سرمایه‌گذار علاوه بر باقیات و صالحات می توانند با استخدام افراد بهبودیافته از اعتیاد از نقش مؤثری در کاهش نرخ اعتیاد در جامعه و انجام کار فرهنگی در این حوزه برخوردار باشند.

اشتغالزایی برای ۱۲ بهبودیافته در کارخانه تولید کفش استان همدان

وی خاطرنشان کرد: برای اشتغال بهبودیافتگان از اعتیاد حدود هفت نفر برای اشتغال به شرکت تولید محصولات چرمی و ۱۲ نفر به یکی از کارخانه‌های تولید کفش استان معرفی و مشغول به کار شده‌اند ضمن اینکه مدیر این واحد تولیدی کفش نیز از بهبودیافتگان از اعتیاد بوده است.

مسئول کانون کارگران ایران اسلامی در استان همدان یادآور شد: در سال جاری ۱۵۰ نفر خواهر و برادر بهبودیافته از اعتیاد در سطح استان را با معرفی و تضامین لازم و جذب خیران در حوزه اشتغال جذب بازارکار کرده‌ایم علاوه بر آن سال گذشته نیز همین تعداد نیروی بهبودیافته جدب بازارکار شدند.

اشتغالزایی ۲۲ نفر از بهبودیافتگان در کارخانه تولید سازه‌های فلزی

وی با اشاره به اینکه انجمن حمایت از بهبودیافتگان مجموعه ما در استان متشکل از خیران کشوری، یک پزشک و دو کارآفرین و سرمایه‌گذار کارخانه دار است، گفت: یکی از این کارخانه‌ها در شهرک صنعتی بوعلی در زمینه تولید سازه فلزی سنگین بوده که برای ۲۲ نفر از بهبودیافتگان سطح استان اشتغال به همراه داشته و درخواست داشته ایم تعداد بیشتری از بهبودیافتگان در این کارخانه صنعتی جذب شوند و سرمایه گذار کارخانه با آغوش باز این درخواست را قبول کرده‌اند ضمن اینکه انتظار است مسائل بیمه ای آنها نیز مورد حمایت قرار گیرد و از بازگشت آنها به اعتیاد جلوگیری و روند بهبودیشان همچنان ادامه داشته باشد.

نوری یادآور شد: فعالیت ما تنها مختص به همدان نیست و در کشور هم در صنایع مختلف ورود پیدا کرده ایم و با بنیاد جهادگران کشور همکاری خوبی را آغاز کرده‌ایم که در این‌ بنیاد خیران خوبی هستند که در زمینه اشتغال بهبودیافتگان از اعتیاد در زمینه صنایع مختلف ما را کمک می‌کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه شغل یکی از مهمترین مشکلات بهبودیافتگان اعتیاد بوده و بیکاری عامل مهمی در بازگشت بیماری اعتیاد به شمار می آید، گفت: اگر بتوان برای ‏معتادان رهایافته از اعتیاد با توجه به مهارت های شغلی آنها کار و شغل ایجاد کرد، نه تنها از بازگشت مجدد آنها پیشگیری می شود بلکه زمینه توانمندسازی و بازگشت وی ‏به کانون خانواده و جامعه ‏نیز فراهم خواهد شد.

نوری یادآور شد:‌ لازم است تا مردم استان و خیران در کنار امکانات دولتی به سمت ایجاد اشتغال و کارگاه‌های زود بازده هدایت شوند تا فرصت لازم برای اشتغال بهبودیافتگان تقویت شود و در این میان باید با ارائه تسهیلات و مشوق‌های لازم از مشارکت مردم، خیران و سازمان‌های مردم‌نهاد در این زمینه استفاده کنیم.

تأمین ۳۵۰ میلیارد اعتبار برای ایجاد اشتغال بهبودیافتگان از اعتیاد

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان همدان هم از تأمین ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد اشتغال بهبودیافتگان از اعتیاد این استان در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: در بودجه امسال افزون بر ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار به منظور ایجاد اشتغال برای بهبودیافتگان تأمین اعتبار شده و در این رابطه محدودیتی وجود ندارد ضمن اینکه سفر ریاست جمهوری نیز موجب تقویت این اعتبارات شده است.

حمزه عبدکوند با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی به بهبودیافتگان از اعتیاد این استان پرداخت شد، افزود: میزان تسهیلات سال گذشته به بهبودیافتگان از اعتیاد ۵۰ میلیون تومان با نرخ سود چهار درصد بوده که در سال جاری با افزایش دو برابری سقف تسهیلات اشتغالزایی به بهبودیافتگان از اعتیاد میزان تسهیلات پرداختی امسال به بهبودیافتگان از اعتیاد به ازای هر بهبودیافته از ۵۰ میلیون تومان به ۱۰۰میلیون تومان با نرخ سود چهار درصد افزایش یافته است.

اختصاص ۶۲ میلیارد اعتبار به حوزه های مرتبط موادمخدر همدان در سفر ریاست جمهوری

وی در ادامه از اختصاص ۶۲ میلیارد تومان اعتبار به حوزه‌های مرتبط با موادمخدر این استان در سفر اخیر ریاست جمهوری خبر داد و تصریح کرد: رهاورد سفر ریاست جمهوری به استان همدان در نوع خود در طول دوران دولت‌های دیگر بی نظیر بوده است.

عبدکوند خاطرنشان کرد: حوزه زندان‌ها، دانشگاه، بهزیستی، کمیته امداد و حوزه پیشگیری آموزش و پرورش از جمله حوزه های مرتبط با موادمخدر بوده که از اعتبار اختصاصی سفر ریاست جمهوری به حوزه موادمخدر بهره‌مند می‌شوند.

امیدواریم با مشارکت هر یک از واحدهای تولیدی خصوصی و دولتی بخشی از اشتغال این واحدها به صورت خودجوش به بهبودیافتگان از اعتیاد اختصاص داده  شده و با  ایجاد فرصت های شغلی به آنها مانع بازگشت دوباره بهبودیافتگان از اعتیاد به ورطه این بلای خانمانسوز شد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.