احتمال خسارت به باغات و مزارع استان لرستان
09 فروردین 1402 - 17:57
بازدید 91
4
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از احتمال خسارت به باغات و مزارع این استان در پی ورود هوای سرد خبر داد.
منبع : تسنیم
پ
پ

به گزارش گفتمان: کامران پیرزادی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت مرحله داشت گندم، جو و کلزا و ضرورت پایش این محصولات، اظهار داشت: عوامل خسارت‌زا، آفات و بیماری‌های گیاهی در محصولات زراعی و باغی لرستان پایش شده‌ است.

وی با بیان اینکه ۶۹ شبکه مراقبت در لرستان با ۳۸۲ نفر کار پایش مزارع را انجام می‌دهند، افزود: کارشناسان و مدیران مجموعه تولیدات گیاهی مستقر در ستاد و شهرستان‌ها برای پایش عوامل خسارت‌زا، آفات و بیماری‌های گیاهی در حال آماده‌باش هستند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه عوامل خسارت‌زا علف‌های هرز، بیماری‌ها و آفات هستند، عنوان کرد: زنگ غلات با توجه به دمای مناسب و بارندگی‌ها مهم‌ترین بیماری در مزارع گندم و جو است که کارشناسان به‌ محض مشاهده علائم، اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه کشاورزان به‌محض اطلاع از بیماری مزرعه اقدام به سم‌پاشی کنند، بیان کرد: زنگ غلات خیلی سریع اپیدمی و گسترش پیدا می‌کند و کشاورزان توصیه‌های سازمان جهاد کشاورزی و حفظ نباتات را جدی بگیرند.

پیرزادی گفت: علف‌های هرز هرساله چیزی در حدود ۴۰ درصد می‌تواند باعث افت عملکرد شود، زیرا هم‌سفره و میزبان اصلی محصول است و با مبارزه با علف‌های هرز می‌توانیم میزان خسارت‌ها را کاهش دهیم.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه سن غلات مهم‌ترین آفات گندم است، ابراز کرد: این آفت در این مشاهده‌ شده است و در صورتی‌ که میزان آن به نُرم مبارزه برسد توسط کارشناسان اطلاع‌رسانی می‌شود تا با مبارزه به‌موقع شاهد خسارت نباشیم.

پیرزادی با بیان اینکه توده‌ سرما بر اساس پیش‌بینی‌های هواشناسی لرستان روزهای ۱۱ و ۱۲ فروردین به این استان وارد می‌شود، اظهار داشت: احتمال دماهای زیر صفر و احتمال خسارت به باغات و مزارع وجود دارد.

وی با تأکید به اینکه باغداران، گلخانه‌داران و کشاورزان سعی کنند با به‌کاربردن توصیه‌های لازم از خسارت جلوگیری نمایند، افزود: شناخت درست آفات، بیماری‌های گیاهی، علف‌های هرز، انتخاب سم مناسب و توصیه‌های صحیح به بهره‌برداران همراه با استفاده از ادوات مناسب، باعث افزایش کیفیت و عملکرد محصول می‌شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.