به گزارش گفتمان: مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: برای آبرسانی به این منطقه هفت میلیارد ریال اعتبار از محل حمایت های صندوق محیط زیست پیش بینی شده است.
سیده مریم محمدی افزود: ابتدا ایستگاه پمپ و مخزن آب در پایین دست احداث و آب موجود در این مخزن با پمپاژ و لوله های خط انتقال پیش بینی شده به آبشخور های موجود در دامنه و ارتفاعات منتقل می شود.
وی تاکید کرد: این طرح با نظارت تیم فنی و کارشناسان زیستگاه معاونت طبیعی صورت می گیرد تا با کمترین آسیب به منطقه حفاظت شده نهایی شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهار داشت: تغییرات اقلیمی، کاهش نزولات جوی و خشکسالی در کنار حفر چاه های غیرمجاز منجر به کاهش آب چشمه ها و روان آب ها شده است.
محمدی با عنوان اینکه کمبود آب، جمعیت حیات وحش کشور از جمله همدان را تهدید می کند گفت: برای ابرسانی به حیات وحش مجبور به احداث آب انبار شدیم تا براحتی آب به مناطق بالادست و آبشخورها منتقل شود.
وی تاکید کرد: نبود چنین امکانی موجب حضور گونه های حیات وحش در پایین دست برای رفع تشنگی می شود که در این صورت احتمال آسیب دیدن و شکار زیاد است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: کمبود منابع آبی در کاهش پوشش گیاهی نیز تاثیر گذاشته و مجبور می شویم علوفه را به صورت دستی به حیات وحش برسانیم. تا تلف نشوند.
محمدی تاکید کرد: نتیجه تلاش مجموعه محیط زیست به ویژه محیط بانان موجب مشاهده گونه خرس با ۲ توله، گربه وحشی و پلنگ شد.
منطقه حفاظت شده شراء با وسعت حدود ۱۰ هکتار در ۴۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان همدان واقع شده است از مهمترین گونه های این منطقه می توان قوچ و میش ارمنی، عقاب طلایی، شغال، کفتار، شاهین، قرقی، خرگوش و تشی را نام برد.
بیشتر بخوانید: |
مشاهده گربه وحشی در محیط زیست نهاوند |
انقراض خاموش گونههای جانوری در همدان |