به گزارش گفتمان: «مهدی صفری» عصر پنجشنبه در نشست هماندیشی فعالان اقتصادی استان همدان با بیان اینکه باید در زمینه تجارت آزاد کار شود افزود: بازارهای جدید برای صادرات کالا از جمله ویتنام و کامبوج باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم اولویت همکاری با کشورهای همسایه دارد اما به طور موازی با آفریقا، آمریکای لاتین و شرق آسیا نیز کار می کنیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه ظرفیت های زیادی در همسایگی کشور ایران وجود دارد گفت: ارزآوری برای کشور از جمله تدابیر اتخاذ شده در وزارت امور خارجه است.
صفری با تاکید بر اینکه ارزآوری فقط صادرات نیست بلکه در واردات هم باید ارزآوری داشته باشیم گفت: انتقال تکنولوژی و خودکفایی، سرمایه گذاری، ترانزیت، سواپ آب و گاز، صدور خدمات مهندسی و کالاهای دانش بنیان از جمله سرفصل های ارز آور برای کشور است.
وی انتقال تکنولوژی را یکی از برنامه های ارز آور عنوان کرد و ادامه داد: در خصوص مواد اولیه داروهای شیمیایی نیز تمرکز شده است که بتوانیم واردات داشته باشیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه، عسل، زعفران، مرکبات، سیر و کیوی را از جمله محصولات صادراتی کشور ایران عنوان کرد و افزود: پای مرغ سالانه ۳۰۰ میلیون دلار برای ما صادرات داشته است و صادرات زعفران در ۲ ماه امسال ۱۰ برابر سال گذشته بوده است.
صفری با اشاره به ترانزیت کالا نیز گفت: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران هشت فروند کشتی خریداری کرده است که چهار فروند وارد شده و تا ۲ ماه آینده چهار فروند دیگر وارد می شود.
وی با بیان اینکه برای حمل و نقل کالا نباید به یک جاده بسنده شود از بهره برداری بندر کاسپین در هفته دولت امسال خبر داد و گفت: برای ساخت راه آهن آستارا – رشت نیز قرارداد منعقد شده و به زودی آغاز می شود.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه فعالان اقتصادی استانها از جمله همدان برای تبادلات تجاری و اقتصادی باید به کشورهای مختلف همسایه از جمله روسیه و چین سفر کنند ادامه داد: صادر کنندگان باید به بسته بندی در صادرات توجه ویژه داشته باشند.
در سفر اخیر رییس جمهور به کشورهای آفریقای قراردادهای خوبی بسته شده است که نتایج مطلوبی برای کشور خواهد داشت.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی در کشور فضای بسیار قوی داریم و هم اینک کشور پرو برای درمان سرطان تقاضای دارو دارد و در این راستا با چهار شرکت در حال مذاکره هستیم.
صفری با بیان اینکه در کشور آفریقا علاوه بر صادرات می توانیم سرمایه گذاری مفید کنیم چراکه ما در برخی از کالاهای اولیه از جمله آهن اسفنجی، گندله و کنستانتره کمبود داریم ادامه داد: در زمنیه کالاهای دیگر از جمله طلا، فلزات قیمتی و کشت فرا سرزمینی می توان اقداماتی انجام داد که در سفر اخیر رییس جمهور این کار انجام شده است.
وی هدف از سفرهای رییس جمهور به کشورهای مختلف را ارزآوری، انتقال و صادرات تکنولوژی در دارو، تجهیزات و کالاهای صادراتی عنوان کرد و گفت: ما با کشورهای مشترک المنافع مشکل انتقال پول نداریم.
استاندار همدان نیز با بیان اینکه ارتباط فعالان اقتصادی استان از این پس با حوزه اقتصادی وزارتخانه بیشتر تقویت می شود گفت: ما معتقدیم جریان تولید همانند آب باید سیال باشد و پویایی و سرزندگی آن حفظ شود.
علیرضا قاسمی فرزاد افزود: با فضای که در دولت سیزدهم در عرصه دپیلماسی شکل گرفته است که در حوزه های اقتصادی نیز می تواند تسری یابد و ساز و کارهای لازم را برای فعالیت فعالان اقتصادی در دیگر کشورها فراهم و تولید را بیشتر کند.
وی با بیان اینکه اتحاد، انسجام و وحدت مثال زدنی در استان همدان برای تقویت تولید و پویندگی وجود دارد اظهار امیدواری کرد: با حمایت نمایندگان و فعالان اقتصادی در سایه حمایت دولت عرصه و زمینه خوبی برای صادرات بیشتر و تامین نیازهای خود فراهم کنیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در استان همدان به دلیل موقعیت ویژه گردشگری باید به سمت تکنولوژی و فناوری های برتر حرکت کرد.
«حمیدرضا حاجی بابایی» با بیان اینکه تاکنون ۵۰ هکتار زمین برای فناوری در استان وجود داشت افزود: ۵۰۰ هکتار امسال به این میزان اضافه می شود و در پنج سال آینده حتی یک وجب از این زمین ها خالی نخواهد ماند و مورد استقبال قرار می گیرد.
وی به ظرفیت های ویژه کشاورزی استان همدان پرداخت و ادامه داد: در بخش کشاورزی باید به صنایع تبدیلی توجه کرد چراکه محصولات استان مورد اقبال چینی ها قرار دارد.
وی تاکید کرد: صادرات یک میلیارد دلاری برای استان همدان کم است و در چند سال باید میزان صادارات ۲ برابر شود.
در این آیین از صادرکنندگان برتر استان از جمله صنایع غذایی سحر، شیشه همدان، سیمان هگمتانف سیم و کابل همدان و معادن سرمک قدردانی شد.
استان همدان حدود هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی دارد.
بیشتر بخوانید: |
دفتر وزارت خارجه در کردستان؛ تسهیلگر روابط سیاسی و اقتصادی با عراق |
دیپلماسی همسایگی ،استراتژی منطقی در دوران تحریم |