مشاهده و رکورد یک گونه حشره‌خور نایاب در پراکنش حیات‌وحش لرستان
25 آبان 1402 - 21:22
بازدید 65
13

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان از مشاهده یک گونه حشره‌خور نایاب در پراکنش حیات‌وحش این استان خبر داد. به گزارش گفتمان: علی سالاروند بیست و پنجم آبان ماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یک گونه حشره‌خور نایاب در لرستان برای نخستین‌بار مشاهده شده است که این حشره‌خور جزو کوچک‌ترین پستانداران ایران شناخته می‌شود. وی ادامه داد: […]

منبع : ایسنا
پ
پ

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان از مشاهده یک گونه حشره‌خور نایاب در پراکنش حیات‌وحش این استان خبر داد.

به گزارش گفتمان: علی سالاروند بیست و پنجم آبان ماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یک گونه حشره‌خور نایاب در لرستان برای نخستین‌بار مشاهده شده است که این حشره‌خور جزو کوچک‌ترین پستانداران ایران شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: این گونه حشره‌خور نایاب در لرستان توسط آقای وفاپور، دانش‌آموختۀ رشته بیوسیستماتیک جانوری، در منطقه بیران‌شهر مشاهده و رکورد شده‌است و شناسایی دقیق این گونه توسط کارشناسان حیات‌وحش در دست بررسی است.

سالاروند با اشاره به اینکه لرستان بیش از ۳۰ درصد تنوع زیستی کشور را دارا است، افزود: در ایران ۱۱ گونه از دو خانواده شناسایی شده است از جمله حشره‌خوار آبزی مدیترانه‌ای، حشره‌خوار آبزی قفقازی، حشره‌خوار دورنگ، حشره‌خوار دندان‌سفید بزرگ، حشره‌خوار دندان‌سفید کوچک، حشره‌خوار بلوچی، ‌ حشره‌خوار شوشی، حشره‌خوار کوچک، حشره‌خوار خزری، حشره‌خوار بجنوردی و حشره‌خوار خانگی و در میان تمام این‌گونه‌ها، حشره‌خوار کوچک، به دلیل کوچکی جثه، به‌راحتی قابل تشخیص است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه دندان‌های تیز و مخروطی حشره‌خور نایاب مشاهده‌شده در لرستان برای شکار حشرات سازگاری یافته‌است، بیان کرد: غذای اصلی حشره‌خوار کوچک حشره‌ها هستند. حشره‌خوارها با تغذیه از تعداد زیادی از حشره‌های زیان‌آور و لارو آن‌ها، در کنترل آفت‌ها، به‌خصوص در جنگل‌ها و مزرعه‌های کشاورزی، نقش مهمی دارند.

وی در ادامه گفت: حشره‌خوارها با وجود جثه‌ی کوچک و وزن بسیار کم، همیشه در حال غذا خوردن هستند، آن‌ها گاهی در طول روز، بیش تر از ۸۰ تا ۹۰ درصد وزن خود غذا می خورند. دلیل این پرخوری، سوخت‌وساز زیاد بدن آن هاست. هرچه یک جانور کوچک‌تر باشد، دمای بدن خود را زودتر از دست می‌دهد و در نتیجه، برای جبران این دمای از دست‌رفته، به غذای بیش‌تری نیاز دارد. اگر غذای کافی در دسترس کوتوله‌های حشره‌خوار قرار نگیرد، بلافاصله می‌میرند. به همین دلیل، این پستاندار کوچک هیچ گاه به خواب زمستانی فرو نمی‌رود.

سالاروند در پایان افزود: روند شناسایی دقیق‌تر این گونه، توسط کارشناسان حوزه حیات وحش در حال بررسی است و پس از تایید و شناسایی نهایی، اخبار تکمیلی اعلام خواهد شد.

بیشتر بخوانید:
مشاهده گربه وحشی در محیط زیست نهاوند
گربه وحشی در منطقه حفاظت‌شده شیدای چهارمحال و بختیاری مشاهده شد

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.