زمین‌هایی که تشنه بارش هستند…
12 دی 1402 - 0:31
بازدید 125
11

آغاز فصل زراعی یعنی آغاز کشت پاییزه برای کشاورزان، کشاورزان دیم‌کاری که بعد از بذرپاشی، چشم امیدشان به بارش‌های پاییزه است. به گزارش گفتمان: اوایل زمستان هستیم و هنوز در چهارمحال و بختیاری بارش درخوری نباریده است، چشم امید کشاورزان دیم‌کار به بارش‌های پاییزه بود، اما بارش‌هایی که پیش‌بینی شده بود محقق نشد. بارش باران […]

منبع : ایرنا
پ
پ

آغاز فصل زراعی یعنی آغاز کشت پاییزه برای کشاورزان، کشاورزان دیم‌کاری که بعد از بذرپاشی، چشم امیدشان به بارش‌های پاییزه است.

به گزارش گفتمان: اوایل زمستان هستیم و هنوز در چهارمحال و بختیاری بارش درخوری نباریده است، چشم امید کشاورزان دیم‌کار به بارش‌های پاییزه بود، اما بارش‌هایی که پیش‌بینی شده بود محقق نشد.

بارش باران نقش مهمی برای کشاورزان دیم‌کار استان دارد , هم اکنون چشم انتظار بارش‌ها هستند اما گویا امسال با کم بارشی مواجهیم که اگر اینطور باشد خسارت بسیاری به محصولات کشاورزی مخصوصاً محصولات دیمی وارد می‌شود.

سیروس بیک‌بکان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سطح زیرکشت گندم آبی استان حدود ۲۱ هزار هکتار، گندم دیم حدود ۴۰ هزار هکتار، جو آبی حدود ۹۰۰۰ هکتار و جو دیم ۱۸ هزار هکتار است.

وی افزود: باتوجه به اینکه زمستان سال گذشته بارش‌های مناسبی اتفاق افتاد، اما ۵۰ درصد از اراضی دیم بعد از عید نوروز به دلیل نبود بارش، درصد عملکردشان اندکی کاهش یافت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بی‌آبی از دو منظر به محصول خسارت وارد می‌کند، تصریح کرد: بیش‌تر مزارع استان متکی به آب‌های زیرزمینی است و نبود بارش‌ها می‌تواند کاهش سطح آب‌های زیرزمینی را تشدید کند که امید است بارش‌ها در زمستان مناسب باشد تا حداقل بخشی از کم آبی را جبران کند.

بیک‌بکان با اشاره به محقق نشدن بارش‌های پاییزه در استان، بیان کرد: گندمی که در عمق حدود پنج سانتی‌متری زمین کشت شده اکنون با وجود جوانه، اگر طی دو هفته بارندگی اتفاق نیفتد جوانه خشک می‌شود که در برخی مناطق احتمال خسارت وجود دارد، یعنی اگر طی هفته آینده دمای هوا روند افزایشی داشته باشد و بارندگی اتفاق نیفتد در عرصه‌های دیم خسارت بسیار بالا خواهد بود و در عرصه آبی هر کجا که آب برای آبیاری باشد مشکل چندانی ایجاد نخواهد شد.

وی گفت: امید است تا دو هفته آینده بارش در استان اتفاق بیفتد تا حداقل سطح خاک رطوبت کافی داشته باشد و خشک شدن اتفاق نیفتد، اکنون با وجود نبود بارش موثر سطح زمین خشک است که با خطر خشک شدن جوانه مواجه می‌شویم.

بیک‌بکان اضافه کرد: برای کاهش خسارت‌ها نیاز است برخی اصول همچون افزایش مواد آلی به خاک، نگهداشت ۳۰ درصد کاه و کلش روی سطح خاک به منظور کاهش تبخیر و تعرق از روی سطح خاک، کشت حفاظتی و مستقیم رعایت شود، البته اگر در عرصه‌های دیم کشت با دستگاه انجام شود استفاده از کودهای پایه تغذیه برای حفظ رطوبت خاک لازم است و باید اقدامات کنترلی در راستای کاهش خسارت‌ها انجام شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: اکنون با توجه به بارش‌های حداقلی در استان تا حدودی رطوبت سطح خاک تامین شده اما امید است طی روزهای آینده بارش‌های موثر اتفاق بیفتد، در غیر این صورت خسارت سنگین به اراضی دیم وارد خواهد شد.

بیشتر بخوانید:
بحران اصلی چهارمحال در سال ۱۴۰۰ بحث خشکسالی و کمبود آب است
آموزش و ترویج بخش کشاورزی در روستاها یک ضرورت است

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.