به گزارش گفتمان زاگرس: محمدجواد خانزادی اظهار کرد: هرچند تقویم کوچ عشایر از ۱۵ آذرماه است اما با توجه به بارش باران و برودت هوا، اجازه استقرار عشایر از اول آذرماه درمناطق گرمسیری استان داده شد.
وی افزود: بیشتر عشایر مهمان طبق ابلاغیه های ارسالی به استان های آنها، اجازه کوچ سنتی را ندارند و باید به صورت ماشینی کوچ کنند و بیشتر عشایر مهمان از طریق کوچ ماشینی به مناطق گرمسیری استان ایلام آمده اند.
وی یادآور شد: با شرکت پخش فرآورده های نفتی برای تامین سوخت عشایر بومی هماهنگ شده و در ماه برای هر خانوار ۱۰۰ لیتر نفت سفید توزیع می شود.
خانزادی اضافه کرد: عشایر مهمان و بومی باید قبل از کوچ و استقرار در مناطق گرمسیری، خود و احشام و طیور را در برابر بیماری ها واکسینه کرده باشند.
وی از حضور معلمان با هماهنگی آموزش و پرورش برای تدریس دانش آموزان مقطع ابتدایی عشایر خبر داد و گفت: برای تمامی خانواده های عشایر دارای دانش آموز مقطع ابتدایی معلم اعزام شده است.
خانزادی ادامه داد: در ماه به ازای هر نفر از یک خانوار عشایری ۱۲ کیلوگرم آرد توزیع می شود و همچنین نهاده های دامی نیز در اختیار عشایر گذاشته می شود.
ایلام به عنوان یکی از قطب های دامپروری دارای یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام عشایری است.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام تاکید کرد: خدمات رسانی به عشایر مهمان توسط استان های مبدا آنها انجام می گیرد و استان ایلام به عشایر بومی خود خدمات ارائه می دهد.
استان ایلام دارای ۹ هزار خانوار عشایری با ۶۰ هزار نفر جمعیت بوده و یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در اختیار دارند.
۱۰ درصد از کل جمعیت استان را جامعه عشایری تشکیل داده است.
مناطق گرمسیری ایلام در ماه های سرد سال میزبان ۲ هزار راس دام عشایر استان های کرمانشاه، لرستان و همدان است.
ثبت دیدگاه