ساخت‌وساز در محوطه تاریخی همدان باید با استعلام از میراث‌فرهنگی باشد
07 مهر 1399 - 9:53
بازدید 123
5

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همدان گفت: این اداره‌کل هیچ مخالفتی بابت ساخت‌وساز در رینگ اول و محدوده بافت تاریخی شهر همدان ندارد اما این فرایندها باید با اخذ مجوز و استعلام این نهاد صورت‌گیرد. به گزارش گفتمان زاگرس:سیده مریم مختاری موسوی افزود: با توجه به اینکه محدوده تاریخی شهر همدان […]

پ
پ

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همدان گفت: این اداره‌کل هیچ مخالفتی بابت ساخت‌وساز در رینگ اول و محدوده بافت تاریخی شهر همدان ندارد اما این فرایندها باید با اخذ مجوز و استعلام این نهاد صورت‌گیرد.

به گزارش گفتمان زاگرس:سیده مریم مختاری موسوی افزود: با توجه به اینکه محدوده تاریخی شهر همدان به میزان ۵۰۰ هکتار نه‌تنها رینگ اول شهر بلکه رینگ دوم را نیز شامل می‌شود یکسری ضوابط برای ساخت و ساز در این محدوده وجود دارد اما این امر به منزله ممنوعیت ساخت و ساز نیست.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ۲ رینگ اول این شهر در محدوده میراثی قرار دارد باید از این اداره‌کل استعلام و از سوی کلیه دستگاه‌هایی که متولی صدور مجوزهای ساختمانی و عملیات ساختمانی هستند مجوز گرفته شود.

مختاری در پاسخ به این سوال که ساخت و ساز در این محوطه چه تاثیری بر قیمت مسکن دارد اظهار داشت: اینکه آیا اینگونه ساخت و سازها تاثیری در قیمت مسکن شهر همدان دارد را باید کارشناسان اقتصادی پاسخ دهند اما ارتباطی بین افزایش قیمت در این محدوده با استعلام های میراث فرهنگی وجود ندارد.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان اضافه کرد: در تمام کشورهای جهان یک محدوده با عنوان محدوده‌ای تاریخی وجود دارد و ما نمی‌توانیم فقط به وجود کالبد بناها در این محوطه ها اشاره کنیم.

مختاری تاکید کرد: نمی‌توانیم بگوییم آنجا که‌ ساختمان‌های قدیمی وجود ندارد پس بافتی تاریخی هم وجود ندارد و محدوده تاریخی نیست.

وی با بیان اینکه همه محدوده‌های تاریخی دارای شناسنامه هستند، افزود: این محدوده‌ها کالبد تاریخی، شریان‌ها و استخوان بندی هایی دارند که آنها را به عنوان محدوده تاریخی معرفی می‌کند.

مختاری در خصوص برنامه میراث فرهنگی در بازسازی و توسعه بافت تاریخی شهر همدان بیان کرد: این محدوده تاریخی شناسایی شده و رایزنی‌های اولیه صورت گرفته است و ۱۳ بند آن رویکرد اقتصادی دارد.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان افزود: طبق این بندها، اداره کل میراث فرهنگی محل به محل، برنامه‌ها و طرح‌ها را بررسی و اجرایی می‌کند.

وی با بیان اینکه همه دستگاه‌ها باید در این حوزه همکاری کنند، خاطرنشان کرد: در همین ارتباط معاونت شهرسازی شهرداری و معاونت شهرسازی راه و شهرسازی باید به طور ویژه و هدفمند با هماهنگی یکدیگر برای توسعه این محدوده حرکت کنند.

مختاری گفت: ما به دنبال توسعه پایدار هستیم و اگر این اتفاق بیفتد شرایط زندگی در محدوده تاریخی برای ساکنان و توسعه گردشگری مهیا می شود.

وی به ثبت جهانی آثار تاریخی همدان اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه ثبت جهانی را پیش رو داریم باید اقدامات اولیه‌ را به درستی انجام دهیم.

مختاری ادامه داد: اگر می‌خواهیم روند ثبت جهانی تپه هگمتانه را خدشه‌دار نکنیم باید اصول این اداره کل را زیر پا نگذاریم و همه مسوولان استان بر رعایت این اصول تاکید دارند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.