معاون استاندار: اشتغال پایدار برای مرزنشینان کردستان ایجاد می‌شود
22 آبان 1399 - 15:17
بازدید 124
2

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: بدنبال برنامه‌ها و گرفتن امتیازاتی در سطح ملی هستیم تا زمینه برای ایجاد برخی مشاغل در مناطق مرزی استان و اشتغال پایدار مرزنشینان را فراهم کنیم. به گزارش گفتمان زاگرس:خالد جعفری روز پنجشنبه اظهار داشت: ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان باعث می‌شود که آنان به […]

پ
پ

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: بدنبال برنامه‌ها و گرفتن امتیازاتی در سطح ملی هستیم تا زمینه برای ایجاد برخی مشاغل در مناطق مرزی استان و اشتغال پایدار مرزنشینان را فراهم کنیم.

به گزارش گفتمان زاگرس:خالد جعفری روز پنجشنبه اظهار داشت: ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان باعث می‌شود که آنان به سمت کولبری و اشتغال از مبادی غیر قانونی سوق داده نشوند.

وی به از سرگیری فعالیت‌ بازارچه مرزی سیرانبند بانه از یک ماه گذشته اشاره کرد و افزود: در حال حاضر عمده ترین موضوع، تجارت مرزی در قالب بازارچه‌های موقت و استفاده از معافیت سود بازرگانی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با اشاره به اینکه اکنون از ۲۹ هزار مرزنشین ۲۲ هزار نفر آنان دارای کارت رسمی مرزنشینی هستند،  اضافه کرد: براساس این کارت، هر مرزنشین ماهانه ۷۰۰ هزار تومان و هر خانوار ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان از معافیت سود بازرگانی بهره‌مند می‌شود.

جعفری با بیان اینکه ۱۰۰ قلم کالا و ۸۲۰ ردیف کالایی مشمول معافیت بازرگانی است، یادآور شد: فرد مرزنشین یا تجار، می‌توانند براساس سامانه‌ای که ثبت شده از معافیت سود بازرگانی استفاده کنند.

وی تاکید کرد: مرزنشینان به وسیله کارت مرزنشینی می‌توانند انواع کالا از جمله قطعات یدکی، مواد اولیه کارخانجات، لوازم خانگی کوچک، پارچه و لاستیک را وارد کنند.

جعفری از تلاش برای فعال سازی ۲ بازارچه مرزی خانم شیخان مریوان و مله خورد سروآباد با ساز و کار جدید خبر داد و گفت: تلاش می‌کنیم یکی از این بازارچه‌ها را تا چند ماه آینده فعال کنیم.

واردات ۱۰۰ قلم کالا سال گذشته در سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به بانه از بازارچه سیرانبند آغاز شد اما بدلیل برخی مشکلات و مسائل خاص به تعویق افتاد.

در اردیبهشت ماه امسال ۲ محموله قطعات در راستای اجرایی شدن طرح ساماندهی مبادلات مرزی با استفاده از دفترچه‌های پیله وری مرزنشنیان از این مرز وارد شد و تخفیف سود بازرگانی آن نصیب پیله وران شد.

اجرای طرح مبالادت ساماندهی در چهار استان کشور برای مردم ساکن تا شعاع ۲۰ کیلومتری مرزها دفترچه های الکترونیکی پیله وری صادر شد که هر کارت تا چهار نفر از اعضای خانواده را پوشش می دهد و هر نفر ماهیانه از هفت میلیون ریال و در مجموع ۲۸ میلیون ریال تخفیف گمرکی برخوردار می شود.

طرح ساماندهی مبادلات برای نخستین بار در مرز سیرانبند بانه اجرا شد بطوریکه تنها در تعطیلات نوروزی سال ۹۷  بیش از ۵۰۰ وانت کالای بازاریان از آنسوی مرز از طریق این بازارچه وارد کشور شد و مرزنشینان دارای کارت پیله وری از سود بازرگانی حاصل از ترخیص کالاها برخوردار شدند.

استان کردستان ۲۲۷ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.

ایلام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.