استان ها
| 2 سال قبل

معاون جهاد کشاورزی استان:کشاورزان کرمانشاهی کُلزا کشت کنند

به گزارش گفتمان: « افشین صفوی» به کشاورزان استان کرمانشاه توصیه کرد قبل از کشت کلزا؛ زمین های کشاورزی را با شخم زدن، دیسک زدن و آبیاری آماده سازی کنند و سپس اقدام به کشت کنند.

وی با بیان اینکه در سال زراعی جدید جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سهم کشت ۱۱ هزار هکتار کلزا را در سطح کشور دارد، گفت: فصل کشت کُلزا در استان از ۱۵ شهریور تا پنجم مهرماه در مناطق معتدل مانند کرمانشاه و اسلام آباد است.

صفوی همچنین به همه کشاورزان استان کرمانشاه توصیه کرد: حتما محصولات خود را بیمه کنند و با شرکت ها قبل از کشت قرار داد ببنند.

کُلزا روغنی است که از دانه‌های کلزا به دست می‌آید. روغن کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و نداشتن کلسترول از کیفیت تغذیه‌ای بالایی برخوردار و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسید های چرب آن مشاهده می‌شود.

دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتیین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است. کلزاهایی که از آنها روغن استخراج می‌شود را کانولا می‌نامند.

روغن کلزا فاقد کلسترول بوده و نسبت به همه روغن‌های خوراکی در جهان کم‌ترین چربی اشباع را دارد. دانه های کلزا دارای روغن فراوانی است،  از روغن این گیاه در انواع صابون ها و شوینده ها نیز استفاده می شود.

کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور

کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخش‌های مهم این استان مرزی و چهارفصل است که علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین می‌کند.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که

از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.

بیشتر بخوانید:
تعاون روستایی کودهای زیستی در اختیار کشاورزان کرمانشاهی قرار می‌دهد
کشاورزان از فرصت سامانه گرمسیری برای کشت ذرت استفاده کنند