به گزارش گفتمان: بهزاد رحیمی شامگاه چهارشنبه در جمع مدیران عامل تعاونی مرزنشینان شهرستان سقز گفت که برای پیگیری و رفع مشکلات تعاونی مرزنشینان با معاون گمرکات کشور دیدار و رایزنی خواهم کرد.
او افزود: راه اندازی گمرک در سقز به دلیل ظرفیت های اقتصادی منطقه و نزدیکی این شهرستان به مرز و بازارچه های سیرانبند و باشماق و منطقه ویژه اقتصادی، توجیه اقتصادی دارد.
فرماندار سقز هم در این جلسه با بیان اینکه از تمام ظرفیت های قانونی برای ارتقای تعاونی ها استفاده خواهیم کرد، افزود: تعاونی مرزنشینان باید با جلب اعتماد مردم برای توانمندسازی روستاییان تلاش کند و در روند معیشت آنان، نقش داشته باشند.
جعفر توان افزود: شفاف سازی فعالیت ها، اخذ تسهیلات برای افزایش درآمد، استفاده از معبرها و بازارچه های مرزی سایر شهرهای کردستان برای واردات کالا و توجه به قوانین و شرایط معافیت های مالیاتی باید به جد مورد توجه تعاونی ها باشد.
بومی سازی ردیف کالاها برای واردات، افزایش شعاع مرز از ۲۰ به ۳۰ کیلومتر جهت بهره مندی بیشتر روستاییان از مزایای مرز، تمدیدکارت مرزنشینان، فعال نمودن بازارچه ها یا معابر مرزی، کارایی نداشتن کارت الکترونیک مبادلات مرزی، معاف شدن از پرداخت مالیات یا کاهش مالیات های مستقیم از مواردی بود که مدیران عامل تعاونی مرزنشینان به آن پرداختند.
تکمیل طرح هادی در ۳۷ روستای شهرستان سقز
فرماندار سقز همچنین در دیدار با مردم روستای «ملقرنی» این شهرستان اظهار داشت: طرح هادی در ۳۷ روستای سقز از طریق اعتبارات شهرستان، بنیاد مسکن و با مشارکت اهالی آبادی ها، تکمیل خواهد شد.
جعفر توان با اشاره به اینکه سهم سقز از طرح هادی روستایی، پایین تر از میانگین استانی است، تصریح کرد: برای جبران این عقب ماندگی به جد تلاش خواهیم کرد.
وی همچنین با اشاره به مشکل کمبود آب در این آبادی عنوان نمود: یک میلیارد تومان برای رفع این مشکل در نظرگرفته می شود.
نماینده مردم سقز و بانه در مجلس هم اظهار داشت: پیگیری برای ارتقای زیرساختهای روستا از جمله تامین آب و مخابرات در دستور کار قرار دارد.
رحیمی، افزود: ارتقا یا راه اندازی ۶۸ سایت برای اتصال روستاها به اینترنت نسل چهارم و آنتن دهی مناسب تلفن همراه، از دیگر موارد در دست اقدام است
در این دیدار که بخشدار مرکزی و مدیران آب، مخابرات و بنیاد مسکن حضور داشتند، مردم خواستار تکمیل طرح هادی، توسعه زیرساختهای گردشگری، خط کشی جاده و توسعه فضاهای ورزشی شدند.
اتمام ۱۴ کیلومتر آسفالت راه روستایی شهرستان سقز در تابستان امسال
فرماندار سقز همچنین در بازدید از پروژه آسفالت ۱.۴ کیلومتر راه روستای «باشماق» اظهار امیدواری کرد که بخش زیادی از ۵۳ کیلومتر پروژه واگذار شده آسفالت راه روستایی، در فصل عمرانی امسال تمام شود.
جعفر توان با اشاره به اینکه سهم سقز از آسفالت راه روستایی، پایین تر از میانگین کشوری و استانی است، تصریح کرد: برای جبران این عقب ماندگی به جد تلاش خواهیم کرد.
توان یادآور شد: غیر از پروژه های واگذار شده به پیمانکاران، پیمانکار پروژه جدید آسفالت مسیر ۴.۶ کیلومتر روستای «مازوجدار» هم تعیین شده است.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای سقز هم اظهار داشت: آسفالت ۲ کیلومتر راه روستای «برده رشه»، فردا و مسیر ۵.۵ کیلومتری راه روستای «خیدر- هیجانان» نیز به زودی آغاز می شود.
روحانی زاده عنوان کرد: شن ریزی ۳ کیلومتر مسیر «دره قبله – جعفر خان» و ۳ کیلومتر «میرده – پیرعمران» هم آغاز شده است و بزودی شن ریزی مسیر ۴.۷ کیلومتری جاده گردشگری «نوبهار- قلندر» شروع می شود.
بیشتر بخوانید: |
استاندار: سهم سوخت مرزنشینان کردستان واریز میشود |