به گزارش گفتمان: سیروس رضایی معاون شهرسازی شهرداری منطقه چهار کرمانشاه، امروز(پنجم خرداد) در نشستی خبری در تشریح ماجرای بیمارستان مسیح کرمانشاه، با اشاره به قدمت ۹۳ ساله این بیمارستان و خدمات ارزشمند آن برای شهر و شهروندان کرمانشاهی، گفت: این بیمارستان توسط دکتر مرادیان ساخته شد و بعدها به دکتر آلفرد پطروسیان آواکیان واگذار شد.
وی افزود: دکتر آواکیان تلاشهای بسیاری داشت که این بیمارستان قدیمی را از نو بازسازی کرده و یک بیمارستان شکیل جایگزین آن کند، اما متاسفانه مسئولین دانشگاه علوم پزشکی در سال ۱۳۸۸ با این درخواست مخالفت کردند و اعلام کردند که کرمانشاه بیمارستان جدید نیاز ندارد که اسناد و نامه نگاریهای آن تماما موجود است.
رضایی با اشاره به ثبت ملی این بیمارستان قدیمی برای اولین بار در سال ۱۳۸۸، گفت: همین امر موجب میشود میراث هرگونه ساخت و ساز در محل این بیمارستان را ممنوع کند و این موضوع شکایت مالک در دیوان عدالت اداری را در پی داشت و سال ۱۳۹۰ نهایتا رای به نفع مالک صادر میشود و این بیمارستان از فهرست آثار ملی خارج می شود، اما مسئولین میراث بازهم اجازه کار را نمیدهند و با پیگیری های دوباره میراث، این بیمارستان مجددا در فهرست آثار ملی قرار می گیرد.
رضایی ادامه داد: باز هم این دور شکایت و شکایت بازی ادامه یافت و بازهم مالک بیمارستان برای خروج این بنا از فهرست آثار ملی اقدام کرد تا در نهایت و برای آخرین بار سال ۱۴۰۰ موفق به گرفتن این رای می شود و این بیمارستان سه سال پیش از فهرست آثار ملی خارج می شود.
وی افزود: با خروج این بیمارستان از فهرست آثار ملی، مالک بیمارستان از همان سال پیگیر مجوز تخریب از شهرداری کرمانشاه می شود، اما شهرداری با توجه به تاریخی بودن بنا امتناع کرده و موضوع را به میراث فرهنگی گزارش می دهد، اما اقدامی از سوی مسئولین میراث صورت نمی گیرد.
معاون شهرداری منطقه چهار کرمانشاه گفت: با توجه به این وضعیت مالک بیمارستان به خاطر عدم همکاری شهرداری، مجددا شکایت کرده و آخرین بار دیوان عدالت اداری مهرماه سال گذشته حکم صادر کرده و شهرداری را موظف به صدور پروانه می کند.
رضایی با تاکید بر اطلاع دقیق مسئولین میراث فرهنگی استان از خروج بیمارستان مسیح از فهرست آثار ملی و اطلاع آنها از رای دیوان مبنی بر صدور مجوز تخریب این بیمارستان، گفت: متاسفانه طی این مدت مسئولین میراث هیچ اقدامی برای حفظ این اثر تاریخی نکردند و ما چارهای جز عمل به قانون نداشتیم.
وی تاکید کرد: شهرداری متولی ابنیه تاریخی شهر نیست، اما برای حفظ این بنای تاریخی مدتها دست نگه داشتیم، ولی وقتی تلاشی از سوی مسئولین میراث صورت نگرفت مجبور به صدور مجوز تخریب شدیم.
وی در خصوص نحوه بازسازی این بنا هم گفت: با توجه به اینکه این بیمارستان دیگر جز «آثار ملی» نبوده و از طرفی زمینِ آن کاربری مسکونی و درمانی دارد، باید منتظر بود که مالک چه برنامه ای برای آن دارد و مسئولین میراث در این زمینه نمی توانند تعیین تکلیف کنند.
بیمارستان تاریخی مسیح کرمانشاه هفته گذشته توسط مالک آن تخریب شد.
مسئولین میراث فرهنگی استان عنوان میکنند که این بیمارستان جزو آثار ثبت ملی شده است.
بیشتر بخوانید: |
سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی در سایت جهانی بیستون کرمانشاه |
اتمام حجت استاندار کرمانشاه با شرکت توسعه گردشگری استان |