کسب رضایت اولیای دم در کمتر از یک هفته از وقوع قتل در شوش
احتمال سرریز شدن سد در کوهدشت و الیگودرز
کارگاه غیرمجاز تولید البسه پزشکی در سنندج پلمب شد
استاندار همدان: نقشه شهر جدید «اکباتانا» آماده شد
موج هشتم کرونا در استان کرمانشاه آغاز شده است
حمایت از سرمایه گذاران در ایلام از شعار تا عمل
محسن برهانی، حقوقدان: پروسه غیرقانونی اخراج من از دانشگاه تهران فعلاً متوقف شده؛ ظاهرا نظرات بخش عاقل بر سوپرانقلابیهای رادیکال غلبه کرده / در خدمت دانشجویان هستم؛ سوپر انقلابیها منتظر تابستانند برای فتنه انگیزی
افزایش ۳۵ تا ۴۵ درصدی کرایه تاکسی و اتوبوس در شهرکرد
چهارهزار میلیارد تومان کالا در اموال تملیکی بوشهر تعیین تکلیف شد
علت آلودگی رودخانه چرداول با جدیت پیگیری می شود
محمدرضا یوسفی؛ عضو هیات علمی اقتصاد دانشگاه مفید: فقر معلول عوامل زیادی است، اما چگونگی مدیریت جامعه، عدم سلامت و ناکارآمدی و اتخاذ رویکردهای نادرست از مهمترین عوامل فقر یک جامعه شمرده میشوند. تحریم در این دهه موجب فقر شدید و گستردۀ مردم شده است. گروهی اثر تحریم را بر فقر مردم باور نداشتند اکنون که خود عهده دار امر شده اند، متوجه اثر فقر گشته اند. عدم ارتباط با دنیا که در اثر تحریم رخ داده و انزوای ایران را رقم زده است نتیجهای جز فقر ندارد.
صفاری، اقتصاد دان گفت: نرخ دلار در آینده به افزایش حجم نقدینگی بستگی دارد و به بودجه ای که مجلس تصویب می کند و به توافقات سیاسی کشور وابسته است ولی مطمئنا قیمت ارز ۲۸۵۰۰ که گفته می شود نخواهد بود و با این نرخ ارز قطعا صادرات هم کاهش پیدا خواهد کرد. از سویی افزایش حقوق ها و افزایش قیمت حامل های انرژی و افزایش مالیات ها را در پیش داریم و اینکه فکر کنیم نرخ ارز ثابت خواهد ماند اشتباه است و در آینده ای نزدیک شاهد افزایش بی رویه نرخ ارز خواهیم بود.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: وام ضروری بازنشستگان کشوری به ۳۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد. ترکی همچنین از پرداخت تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی خرید لوازم خانگی برای بازنشستگان صندوق و وام ۳۰ میلیون تومانی ازدواج به فرزندان بازنشستگان از سال ۱۴۰۲ خبر داد.
مجتبی بخشی پور عضو کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه تیم اقتصادی دولت از عوامل بوجود آمدن مشکلات و شرایط موجود هستند از رییسجمهور خواست تا در ترکیب این تیم تغییراتی را اعمال کند.
یک استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در واکنش به مصوبه «مولدسازی» میگوید که این داراییهایی که متعلق به دولت است، حکم درآمدهای نفتی را دارد، چون جزو سرمایهگذاریهای عمرانی هستند؛ بنابراین همان انتقاداتی که به فروش نفت مطرح میشود مبنی براینکه متعلق به نسلهای بعدی است و نباید صرف هزینههای جاری شود بلکه باید صرف سرمایهگذاری و هزینههای عمرانی شود، قابل تعمیم به بحث فروش اموال دولتی است چراکه از فروش منابع نفتی این داراییهای برای دولت ایجاد شده است. بر این اساس اگر قرار است این اموال به فروش برسند و صرف هزینههای جاری شود، قابل نقد است. به خصوص اینکه بخش قابل توجهی از این درآمدها؛ چه از مالیات باشد و چه از فروش اموال دولتی، صرف ردیفهای انبوهی از هزینهها میشود که هیچ کمکی به پیشرفت کشور نمیکند.
مصوبه مولدسازی دارایی های دولت، تصویب شده در جلسه شصت و هفتم شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، ۲۱ آبان امسال به تایید رهبری رسید و بر اساس آن هیات عالی مولدسازی دارایی های دولت مرکب از هفت عضو: معاون اول رئیس جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان بودجه و برنامه، یک نماینده از طرف رئیس مجلس و یک نماینده از طرف رئیس قوه قضائیه تشکیل شد. دبیرخانه و مجری مصوبات این هیات وزارت امور اقتصادی و دارایی است
تعرفه های جدید واردات خودرو به امضای وزیر صمت و وزیر اقتصاد رسید و قرار است تا در دور جدید واردات، سود بازرگانی علیالحساب بین شش تا ۳۱ درصد محاسبه شود. بر اساس این مصوبه واردات اصلی خودرو برای خودروهای تا ۲۰۰۰ سی سی است و در موارد خاص در صورت واردات خودروهای بیش از ۲۰۰۰ سی سی، خودروهای برقی، خودروهای هیبریدی و… تعرفه ها بر اساس قوانین کتاب مقررات سال ۱۴۰۱ محاسبه میشود.
یک استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) درخصوص تاثیر تحریمها بر بازار ارز، بیان میکند که مسئله تحریمها در راس مشکلاتی است که ما در بازار ارز داریم. این تحریمها غیر از اینکه درآمد نفتی ما را کاهش داده، به روابط بانکی، مالی و معاملات تجاری ما با دنیا ضربه زده است. هزینههای هر آنچه از کشورهای دیگر قبلا وارد میکردیم را چندین برابر افزایش داده است. از طرفی هم تحریمها جلوی برگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتیمان را گرفته است. این مهم تنها مربوط به تجارت کالا یا به عبارت دیگر به تراز تجاریمان مربوط میشود. ما به دلیل مشکلاتی که در اقتصادمان با آن مواجه هستیم و نوع نگرش ناصواب دولت به جامعه، بحث خروج سرمایه را داریم.
سردار سید تیمور جانشین پلیس راهور فراجا با اشاره به اینکه اضافه کردن پلاس به اسم خودروها صرفاً برای افزایش هزینه است؛ گفت: موضوعی که الان جا افتاده این است که خودروسازها یک پسوند مانند اس و پلاس به اسم خودروها اضافه میکنند و به اسم محصول برتر، پول گزاف تری میگیرند و دوباره مجوز استاندارد هم دریافت میکنند در حالی که هیچ تغییر خاصی رخ نداده است.
طرح نهضت ملی مسکن با چالشهای مهمی دست و پنجه نرم میکند. جدای از بحث تامین زمین برای ساخت واحدها مهمترین بحث مدیریت بهای ساخته شده هر واحد است. منابع بانکی در حال حاضر برای تامین مالی این طرح کفاف نمیدهد و احتمالا در آینده نیز بدتر خواهد شد. عدم همراهی شبکه بانکی با طرح ملی مسکن نتیجهای جز شکست قطعی طرح نخواهد داشت و افزایش بهای تمام شده و به تبع آن افزایش میزان آورده متقاضیان فشار مضاعفی را بر دوش آنها وارد خواهد کرد. حال با توجه به این شرایط باید دید دولت چه راهکاری را برای عبور از چالشهای پیش رو خواهد داشت. آیا منابع را به بانکها تزریق خواهد کرد؟ یا اینکه عطای کار را به لقایش خواهد بخشید؟